hjemmespa

Omstridt sex-kampanje har funnet sitt Crush

Helsedirektoratet gikk for et par uker siden i gang med en ny kampanje som oppfordrer til kondombruk. Kampanjen er satt i gang for å slå ned gonorésmitten som for alvor sprer seg... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Støtter 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland

1,1 millioner kroner er fordelt på 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland. – Utjevning av sosiale helseforskjeller er førende for folkehelsearbeidet, påpeker fylkesråd Christian Torset. Tilskuddsordningen skal bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling i... Les mer »
nofima

Ny forskning: Fiskeavskjær kan bedre mental helse

Kliniske tester viser at kosttilskudd som inneholder blant annet konsentrat fra fiskeavskjær har positiv effekt for mental helse, øker fysiske prestasjoner og forbedrer hud og hår. Funnene er gjort i et EU-prosjekt... Les mer »
hjerteinfarkt

Legemiddelet alle «bør» ha: 9 av 10 nordmenn har ikke hørt om den livsviktige medisinen

Vidundermedisinen som skal minske sannsynligheten for skader ved hjerteinfarkt er på alles lepper om dagen – hvert fall alle farmasøytenes. 92 prosent nordmenn har imidlertid ikke fått med seg nyheten, ifølge en fersk... Les mer »
sp

Vedum med varme ord om Senterparti-veteranen Anne Enger Lahnsten

Partileder Trygve S. Vedum holdt som vanlig en god og personlig tale til landsmøtet hvor han spesielt takket Anne Enger Lahnsten for hennes bidrag til å bevare det norske selvstyret. Han startet... Les mer »
pensjonist

LESERINNLEGG: Stans nedbyggingen av døgnplasser i psykiatrien

For to år siden fikk FrP sammen med Ap, Sp og SV gjennomslag for at nedbyggingen av døgnplasser i psykiatrien skulle stanses. Av: Bård Hoksrud, stortingsrepresentant for FrP, Morten Wold, stortingsrepresentant for... Les mer »
nav bodø

Forsøksordning i Nordland har gitt 60 fagbrev

Ida Josefine Nøstdahl fra Kjøpsvik er kandidat nummer 60 i Nordland som har tatt fag/- svennebrev gjennom prøveordningen modulstrukturert fag- og yrkesopplæring. – Det er bare å gratulere med de gode resultatene!... Les mer »
snø

Populært tilbud: Trimtur hver tirsdag i Sørfold

Karianne Pedersen inviterer til dagslystur hver tirsdag kl. 11.00 med oppmøte i Lakseparken på Straumen. Det nye tilbudet samler mange deltakere hver gang, opplyser Sørfold kommune. – Fysisk aktivitet reduserer stress, bedrer... Les mer »
ferie spania

Advarer: Reiselystne nordmenn risikerer å stå uten avbestillingsdekning

Nordens største forsikringsselskap minner om at timingen er avgjørende hvis man skal få dekket avbestillingskostnader for en reise. – Ekstra aktuelt etter en spesiell tid og fordi den norske kronen er svak,... Les mer »
tannlege

Halv pris på tannhelse for alle mellom 23 og 26 år i Nordland

Tidligere har alle 21- og 22-åringer fått halv pris på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Fra 1. januar 2023 ble tilbudet utvidet til også å gjelde alle mellom 23 og 26 år.... Les mer »