matbutikk

Så enkelt spiser du nok frukt og grønt

Det er store helsegevinster ved å spise mye frukt og grønnsaker og de fleste av oss ønsker gjerne å spise mer av det. Likevel er det bare 1 av 5 som spiser... Les mer »
gunnar andreassen

VIDEO: Standup-komikere fra Bodø går løs på strømregninger og politikere

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen pluss standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø snakker om nyhetsbildet i en fersk podcast. Elon Musk kjøper Twitter, høye strømpriser og feiloperering er sakene... Les mer »
mat pleie sykehus

– Sykepleie ser ut til å forbli kvinnedominert

Alle utdanningsinstitusjonene sier at de er opptatt av kjønnsbalanse, men det er litt uklart hvor viktig enkelte profesjonsstudier egentlig synes det er, mener forsker Jan Messel fra OsloMet. Kvinner er i flertall... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: La familiene bestemme selv!

Å få barn er det største man kan oppleve i livet. Selv har jeg vært så heldig å få tre barn. Man lar seg fascinere av hvor ulike barna er selv om... Les mer »
munnbind

– Ikke kast smittevernutstyr!

FrP er bekymret for at blant annet 2.5 millioner munnbind og masker er på vei til å gå ut på dato og dermed bli kastet. Partiet fremmet derfor i dag, tirsdag, forslag... Les mer »
Elsparkesykkel

Strengere regler for elsparkesykler gir færre skader

Med nye regler for elsparkesykler har antall skader gått betraktelig ned. – Dette viser at tiltakene har god effekt, sier skadeforebygger. – Nedgangen er gledelig, men det er fortsatt en utfordring med... Les mer »
grønnsaker

Ny undersøkelse: 9 av 10 mener vi må produsere så mye mat vi kan

I kjølvannet av pandemi og krig i Europa er hele 88 % av den voksne befolkningen enig i at det er viktig at Norge produserer så mye mat vi kan med de... Les mer »
janne gundersen

Janne Gundersen fra Dønna leder aksjon mot selvmord

Janne Katrin Gundersen fra Dønna i Nordland leder en landsdekkende aksjon mot selvmord. Aksjonen heter «Gå for å leve» og motivasjonen kom etter at hun mistet både far og bror i selvmord.... Les mer »
frp

Jubeldag for CF-syke

Nå har nyheten kommet om at Beslutningsforum godkjenner medisinen Kaftrio, til glede for alle som har Cystisk Fibrose (CF). Denne medisinen gjør at CF-syke kan leve normale liv, stort sett uten plager.... Les mer »
delta

Ambulanseforbundet opprørt over svekket ambulanseberedskap

– Jeg er opprørt, forbannet og skuffet. Nå svekker regjeringen ambulanseberedskapen. De nye bestemmelsene om kompetanse i ambulansetjenesten skaper utrygghet og går ut over pasientsikkerheten, sier Ola Yttre, leder i Ambulanseforbundet i... Les mer »