parkenfestivalen

Parkenfestivalen 2021 fikk avslag

Parkenfestivalen 2021 i Rensåsen i Bodø skulle bli den første store festivalen i Norge uten vanlige smitteverntiltak. Men både FHI og Helsedirektoratet sier nei, ifølge NRK. Planen var å arrangere Parkenfestivalen med... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune sliter med å bli kvitt 10.000 vaksinedoser

Denne uken og neste har Bodø kommune 10.000 vaksinedoser, men få er på listene over de som ønsker å ta Covid-19 vaksinen. Derfor åpnet de i dag for drop-in-vaksinering, opplyser NRK. –... Les mer »
mat pleie sykehus

Kommune i Lofoten gir sykepleiere opptil 40.000 mer i lønn

Lønnsnivået til sykepleiere har vært diskutert i lang tid, men Vestvågøy kommune har selv sørget for lønnsøkning for sine sykepleiere, opplyser NRK. – Avtalen innebærer at for de fleste som er ansatt... Les mer »
covid 19 virus

Betaling for koronatest i Hamarøy

Koronatesten er gratis hvis du skal teste deg fordi du har symptomer, er nærkontakt, har grunn til å tro at du kan være smittet eller kommer fra utlandet. Du må imidlertid betale for... Les mer »
ferge

Redusert ferjetrafikk mellom Bognes og Lødingen

Smitte blant et besetningsmedlem på «MF Lødingen» fører til noe mindre kapasitet på sambandet Bognes – Lødingen. Det er en person som er bekreftet koronasmittet. Vedkommende har ikke direkte passasjerkontakt, og har... Les mer »
sommer ferie

Kjerringråd utbredt i Nordland: Dette gjør du om du blir solbrent

Fellesferien er i gang og mens mange av oss pakker med solkremen, forventer 1 av 4 nordlendinger å bli solbrent i løpet av sommeren. I tillegg florerer det av kjerringråd på nettet... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Krav til helseattest for eldre bilførere også etter 1. august

27. mai vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, med virkning fra senest 1. august. Samferdselsminister Knut Arild Hareide har nå vurdert hvordan dette skal følges opp.... Les mer »
sykehus doktor

553 personer fullvaksinert i Sørfold

553 personer i Sørfold har fått begge doser med vaksine, mens 337 venter på sin andre dose. Nå vaksineres gruppe 7-9, men innkalling også av gruppe 10 er i gang, opplyser kommunen.... Les mer »
grønnsaker

Overraskende funn om tomater:
 Nordlendinger er mer opptatt av å støtte norske produsenter

En ny undersøkelse gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 45 prosent av nordlendingene ønsker å støtte norske produsenter når de skal handle tomater. Kun tre av ti i Oslo... Les mer »
sommer telt

Blir bitt, stukket og brent: Slik skader nordlendinger seg på norgesferie

De fleste av oss må belage seg på å feriere innenlands i år også. Det er imidlertid ikke helt risikofritt, noe mange nordlendinger erfarte på norgesferie i fjor. 4 av 10 nordlendinger... Les mer »