lpp

Pårørende innen Psykisk helses logo går i svart på pårørendedagen 22. september

LPP – Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helses logo går i svart på pårørendedagen i frivillighetens år, opplyser Anna Cecilie Jentoft, landstyremedlem i LPP. – Vi er lei av at vår rolle som... Les mer »
nfk

Lærerstreiken: Mobbeombudet i Nordland bekymret for elevenes psykiske helse

Mobbeombud Lasse Knutsen sier at han mottar flere meldinger fra foreldre til barn som sier at det nå er veldig vanskelig. Stadig flere foreldre tar kontakt på vegne av sitt eget barn... Les mer »
lege

Legekrisen: Kvart million nordmenn venter på å bytte fastlege

Som en del av fastlegeordningen har pasienter rett til å bytte fastlege. Men hvor reell er denne retten? Legelisten.no har, i samarbeid med førsteamanuensis Helge Skirbekk ved Universitetet i Oslo, undersøkt dette.... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune får kritikk av Sivilombudet for tvangsbruk mot funksjonshemmede

Sivilombudet besøkte i april 2022 flere boliger for personer med funksjonshemming i Bodø kommune. Nå er den foreløpige rapporten etter besøket klar, og Bodø kommune får kritikk for tvangsbruk og manglende rutiner... Les mer »
hkstrategies

Specsavers i Bodø ber folk rydde hjemme: Gamle briller kan lære andre lese

Fire av ti nordmenn har briller og solbriller liggende hjemme som de ikke bruker, ifølge en ny undersøkelse. Nå kan du bidra ved å levere inn briller som får nytt liv i... Les mer »
tannlege

LESERINNLEGG: Norge har en tannløs regjering!

Det er meningsløst at et flertall av stortingspartiene med Høyre i spissen, faktisk mener at folks tannproblemer ikke skal få den samme offentlige oppmerksomheten som andre skader på menneskekroppen. Av: Vidar Kleppe,... Les mer »
nav bodø

Stabilt høyt sykefravær i Nordland

Det legemeldte sykefraværet var på 6,1 prosent i 2. kvartal 2022 i Nordland. Dette er en økning på 0,3 prosent fra samme kvartal i fjor. Sykefraværstallene for Nordland viser at legemeldt fravær... Les mer »
treningsstudio

2021 var nok et tøft økonomisk år for treningssenterbransjen

Foreløpige regnskapstall for 2021 viser en samlet omsetning på drøye 5 milliarder kroner for treningssenterbransjen. Det er en økning på nærmere 3 prosent fra året før, til tross for at koronarestriksjonene også... Les mer »
circle k

VIDEO: Circle K starter landsdekkende kreftsamarbeid

I ti år har Circle K samlet inn penger til kreftsaken i Norge. Nå går selskapet inn i et storstilt samarbeid med stiftelsen Aktiv mot kreft. – Kreftsaken ligger vårt hjerte nær.... Les mer »
Opplysningskontoret for brød og korn

Matpakken hjemmefra er sunnere enn det elevene kjøper i skoletiden

Ungdomsskoleelever handler som oftest usunne varer når de handler mat utenfor skolen. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontorene i landbruket. Matpakke hjemmefra er fortsatt det sunneste... Les mer »