Bane NOR skal inngå kontrakter for 60 milliarder de neste tre årene

bane nor

Trodde du at jernbaneutbyggingen på Østlandet var satt på pause? Da må du tro om igjen. I mange kommuner er anleggsarbeidet godt i gang og i løpet av de neste tre årene skal Bane NOR inngå kontrakter for hele 60 milliarder kroner.

InterCity-satsingen på Østlandet består av flere prosjekter. Noen er ferdig bygget, andre under bygging og noen under planlegging. Aldri har det vært bevilget så mye penger til å bygge jernbane i Norge.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

– Disse investeringene vil ha stor betydning for de reisende. I årene som kommer vil det bli flere avganger samtidig som reisetiden kortes ned på alle InterCity-strekningene, sier markeds- og kontraktsdirektør Henning Scheel i Bane NOR.

Allerede i september i år kortes reisetiden mellom Porsgrunn og Larvik på Vestfoldbanen ned med 20 minutter. Neste InterCity-prosjekt ut er Follobanen. Det nye dobbeltsporet mellom Oslo og Ski åpner i 2021 og halverer reisetiden til 11 minutter. Kortere reisetid skal komme alle som reiser med tog på Østfoldbanen til gode.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

– Hos oss er det spennende tider og stor aktivitet. I løpet av de neste tre årene planlegger Bane NOR å gå i markedet med kontrakter for 60 milliarder kroner for bygging av nye dobbeltsporparseller på Østlandet. Det omfatter byggeprosjekter på Vestfoldbanen, Østfoldbanen, Dovrebanen og Ringeriksbanen, forteller Henning Scheel.

Bane NOR er byggherre for InterCity-prosjektene og det er entreprenører som utfører byggearbeidene.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Bane NOR signerte nylig en stor kontrakt i prosjektet som vil knytte Gardermobanen sammen med det nye dobbeltsporet som åpnet langs Mjøsa i 2016. Anskaffelse av entreprenør for arbeider med dobbeltspor i Moss og Drammen er også i gang.

– Vi bygger InterCity steg for steg, og skal bedre togtilbudet fortløpende etter hvert som parsellene er ferdige og kan tas i bruk, sier Henning Scheel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.