Elevorganisasjonen vil skrote halvparten av kristendomsundervisningen

elevorganisasjonen

Siste frist for å komme med innspill til nye læreplaner var 18. juni. Nå skal Utdanningsdirektoratet lese gjennom over 7000 innspill før planene ferdigstilles og tas i bruk høsten 2020. Elevorganisasjonen håper det neste skoleåret blir det siste med overfylte og utdaterte læreplaner.

– Vi er bekymret. Utgangspunktet til fagfornyelsen var at læreplanene måtte slankes for at elevene skal få tid til å faktisk lære, og at det man lærer skal være relevant. I dag er vi langt unna målet, sier leder i Elevorganisasjonen, Alida de Lange D’Agostino.

Les også:  Historisk godt resultat for byggfagene

Læreplanene ble sist endret på i 2006. Utdanningsdirektoratet har mottatt over 7000 høringssvar fra ulike aktører og enkeltpersoner. Nå mener Elevorganisasjonen det er på tide å prioritere hva man faktisk skal lære i skolen.

– I flere fag er det blitt foreslått bredere, og i noen, flere kompetansemål, hvor mange av dem er unødvendige. Vi mener man kan kutte kompetansemål om for eksempel vannets kretsløp, det samiske alfabetet, og halvparten av kristendomsundervisningen.

Les også:  Islam i Norge: Rett til fri fra jobb for å feire Eid

D’Agostino mener faggruppene burde ta disse avgjørelsene, men opplever i dag at læreplanene er så omfattende at Elevorganisasjonen føler de selv må ta ansvar med et lite spark bak.

– Det er vanskelig å kutte kompetansemål, men når hverken faggruppene eller politikerne tar ansvar må vi si tydelig ifra. Vi vet at stofftrengsel i skolen er roten til mye stress og press blant elever, og da må vi prioritere hva som faktisk skal være i skolen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.