nfk

Program i Bodø i språkuka 2021

Hold av mandag 25.-onsdag 27. oktober kl. 18.00-20.30 og besøk det samiske «pop-up kulturhuset» (lavvo med plasskapasitet til ca. 70 stk.) utenfor Fylkeshuset i Bodø/Bådåddjo. Det inviteres til tre ettermiddager/kvelder utenom det vanlige, og... Les mer »
norilsk

Dette fotografiet fra Arktisk vant gjev pris

Et fotografi av en familie med urfolk i Arktis er nå kåret til vinner av All About Photo Magazine sin prestisjefulle konkurranse. Bildet til den russiske fotografen Yulia Nevskaya «Tundra People» –... Les mer »
Foto: Sametinget

Nå har Sametingets valgmanntall over 20 000 personer

Sametinget er nå ferdig med godkjenning av de som har meldt seg inn i valgmanntallet før høstens valg. De siste offisielle tallene viser at det er registrert 20 005 personer i valgmanntallet, en... Les mer »
norilsk

Russiske Norilsk Nickel støtter samene

Den russiske gruvegiganten Norilsk Nickel støtter de små befolkningene i Arktis, og lørdag signerte selskapet en avtale om å støtte samene i det russiske Arktis, Murmansk-regionen, opplyste Norilsk Nickels visepresident Andrey Grachev... Les mer »
Eirik Myrhaug

LESERINNLEGG: Et stereotypt bilde av sjamanen

Verdibørsen på NRK P2 hadde lørdag 17. april 2021 en samtale om etikk i forbindelse med koronapandemien. Myndighetenes håndtering av pandemien ble framhevet å være et “liberalt demokrati” verdig og at informasjonen... Les mer »
handeland pr

Husk Samefolkets dag – Lag pizza med reinsdyrskav!

Lørdag 6. februar er Samefolkets dag, og hva passer bedre enn å feire samenes nasjonaldag med noe ekstra godt laget på reinsdyrskav? Frossent kjøtt skal vanligvis tines sakte før det stekes, for... Les mer »
energi strøm

Rekordstor giverglede til aksjon mot vindkraft ved Mosjøen

Givergleden blant det norske folk er fantastisk. Spleisen til reindriftssamene som er utsatt for Øyfjellet vindkraftverk ved Mosjøen, har nå passert 850 000 kroner. Folk vil ikke at Jillen Njaarke reinbeitedistrikt skal... Les mer »
cappelen damm

Lanserer ny bok om Tysfjord-skandalen i Bodø

Etter den store overgrepssaken i Tysfjord er det et spørsmål mange stiller seg: «Hvordan kunne dette skje? Og hvordan kunne skepsisen til storsamfunnet gå i arv i generasjoner?» Nå er Anne-Britt Harsem aktuell... Les mer »
energi strøm

Saksøker vindkraftutbyggere i Mosjøen for brudd på grunnloven

Eolus Wind skal bygge et av Norges største vindkraftanlegg på Øyfjellet i Mosjøen. Men nå er de saksøkt av Motvind Norge og reinbeitedistriktet Jillen-Njaarke, opplyser NRK. Det svensk-tyske vindkraftselskapet Eolus Wind fikk grønt... Les mer »
energi strøm

Aksjonerer mot vindkraftverk ved Mosjøen

Aksjonister forsøker onsdag å sperre en anleggsvei for å protestere mot byggingen av et vindkraftanlegg på Øyfjellet ved Mosjøen, opplyser Document.no. Det er demonstranter fra Motvind Norge, det sørsamiske miljøet i Mo i Rana,... Les mer »