nfk

Senterpartiet i Nordland fremmer uttalelse om pitesamisk og umesamisk

Senterpartiet på fylkestinget i Nordland ønsker å sidestille de samiske språkene pitesamisk og umesamisk med andre samiske språk i Norge. –  Vi må sørge for å ivareta det pite- og umesamiske språkområdet i... Les mer »
nornickel

Urbefolkning i Russland bestemmer sin egen fremtid

Urfolk og industriarbeidere har sameksistert i en liten bygd på Taimyr-halvøya siden 1970-tallet, etter ny lov skal det settes opp en sanitær vernesone rundt industrianlegg. Det russiske gruveselskapet Nornickel startet en FN-designet... Les mer »
rein vinter

Samenes nasjonaldag feires med bidos: Visste du dette om viddas eksklusive råvare?

Førstkommende søndag 6. februar feirer vi samenes nasjonaldag for 29. år på rad. Nasjonaldagen feires både i Norge, Finland, Sverige og Russland, og mange spiser den tradisjonsrike festmaten bidos, der reinsdyrkjøtt er... Les mer »
nfk

Skilter grensen med Nöörje i Hattfjelldal

Det første grenseskiltet med Nöörje på sørsamisk er satt opp på fylkesveg 7346 i Hattfjelldal kommune. – Dette er historisk, og en veldig fin måte å løfte det samiske språket på, sier... Les mer »
nfk

Stormen samiske senter i Bodø lanserer New Amigos på lulesamisk!

Fylkesrådet bevilger 200 000 kroner til ferdigstilling og produksjon av Stormen samiske senter i Bodø sitt prosjekt brettspillet New Amigos på lulesamisk. – Det er viktig å tilrettelegge for utvikling av ulike læringsverktøy... Les mer »
deadline

Maret fra Lødingen i Netflix-serien til Michelle Obama

Snøen kom som bestilt til innspillingsdagen på Lødingen. Boazovazzi og familien Buljo er å se i den rykende ferske episoden “Holiday Feast” fra serien Waffles og Mochi på Netflix. I samme episode... Les mer »
nfk

224 000 kroner til samisk kulturuke i Bodø

Sami Culture Club får 224 000 kroner til å gjennomføre ulike aktiviteter under samisk kulturuke i Bodø. Samisk kulturuke i Bodø og markeringen av 6. februar, samefolkets dag, har over år blitt en... Les mer »
nfk

Program i Bodø i språkuka 2021

Hold av mandag 25.-onsdag 27. oktober kl. 18.00-20.30 og besøk det samiske «pop-up kulturhuset» (lavvo med plasskapasitet til ca. 70 stk.) utenfor Fylkeshuset i Bodø/Bådåddjo. Det inviteres til tre ettermiddager/kvelder utenom det vanlige, og... Les mer »
norilsk

Dette fotografiet fra Arktisk vant gjev pris

Et fotografi av en familie med urfolk i Arktis er nå kåret til vinner av All About Photo Magazine sin prestisjefulle konkurranse. Bildet til den russiske fotografen Yulia Nevskaya «Tundra People» –... Les mer »
Foto: Sametinget

Nå har Sametingets valgmanntall over 20 000 personer

Sametinget er nå ferdig med godkjenning av de som har meldt seg inn i valgmanntallet før høstens valg. De siste offisielle tallene viser at det er registrert 20 005 personer i valgmanntallet, en... Les mer »