barnedåp

Dåp nå tillatt også i kommuner på særlig høyt tiltaksnivå

Covid-19-forskriften er endret slik at dåp er tillatt også i kommuner med særlig høyt tiltaksnivå (nivå A). Covid-19-forskriften er nå endret slik at det er tillatt å gjennomføre dåp i kommuner som... Les mer »
prest

Anbefaler å ikke arrangere planlagte gudstjenester i påsken

Menigheter i Den norske kirke anbefales å ikke arrangere gudstjenester som planlagt i perioden fram til 12. april. Dette inkluderer påskens gudstjenester. Regjeringen har lagt fram endringer i anbefalinger og regelverk for... Les mer »
barnedåp

Gjenopptar aktivitet i kirkene

Den norske kirke gjenopptar fysiske samlinger innenfor de smittevernregler som gjelder nasjonalt og lokalt. – Vi startet året med en anbefaling om å avlyse alt, det gjelder ikke lenger. Nå kan kirkens... Les mer »
kirke

Kirkestreiken over

Streiken i kirkelig sektor, som startet lørdag 12. desember, ble avsluttet etter at partene kom til enighet natt til mandag 11. januar. 58 kirkelig ansatte har vært tatt ut i streik i... Les mer »
prest

Kirkestreiken trappes opp før mekling

Unio KA har i dag meddelt kirken at 10 nye medlemmer blir tatt ut i streik fra torsdag 14. januar, dersom den lovpålagte meklingen søndag 10. januar ikke fører fram. Opptrappingen fra... Les mer »
prest

Streik i kirken

Det er streik i kirken. – Vi er svært skuffet over at arbeidsgiver har tvunget kirken inn i en streik rett før jul, sier Unio KAs forhandlingsleder Kristian Mollestad. – Hovedkravet vårt... Les mer »
kirke

Åpne kirker under Halloween

Mange menigheter har lang og god tradisjon med ulike samlinger allehelgen, og det skjer mye over hele landet. Dette lokale arbeidet er det viktigste i kirkens diakonale arbeid. I fjor ble gode ideer som Borg bispedømme har brukt, videreformidlet til... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Tragedien i Mellomkirkelig Råd

I et oppslag i bladet Dagen 10. august (papirutgaven) gjør generalsekretæren i Mellomkirkelig Råd, MKR, Berit Hagen Agøy, rede for sitt syn på hva som er «gjeldende folkerett» og hvor hun mener den... Les mer »
prest

Kirken forbereder høstens konfirmasjoner: Slik er reglene

Årets konfirmasjonsgudstjenester blir gjennomført i tråd med smittevernreglene, opplyser Den norske kirke i en pressemelding. – Vi gleder oss til å feire mange tusen konfirmanter denne høsten, men det vil bli en... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Israel og kirken

Den norske kirkes nye preses biskop Olav Fykse Tveit hadde ikke sittet lenge i stolen før han fortsatte sin demagogiske anti-israelisme som han er kjent fra som leder i Kirkenes Verdensråd. Av... Les mer »