drikkevann

Vannforsyningsprosjekter på Straumøya og ved Saltstraumen nærmer seg oppstart

Innbyggerne i Seines på Straumaøya og Gillesvåg/Koddvåg ved Salstraumen får snart ny vannforsyning, opplyser Bodø kommune. Prosjektet Vannforsyning Seines har gjennomført konkurranse hvor 8 tilbydere leverte. Pris varierer fra 31 mill. til... Les mer »
drikkevann

Vannkrise i Rana kommune

Nylig ble det sendt ut varsel på SMS om at drikkevannet på Skansen og Langmohei må kokes grunnet funn av bakterier, ifølge Ranaposten. I tillegg til tidligere varslet Skansen og Langmoheia, gjelder... Les mer »
vann

Breivik vannverk – Ny kilde og vannbehandlingsanlegg i Bodø

I disse dager tar Bodø kommune i bruk ny kilde og vannbehandlingsanlegg ved Breivik vannverk, kilden består av grunnvannsbrønn i fjell. – I vannbehandlingsanlegget blir vannet UV-desinfisert før det sendes til forbrukerne, sier Leder... Les mer »
hjemmespa

Slik reduserer du vannforbruket ditt

Ferske tall fra SodaStream viser at et stort flertall synes de har en holdbar livsstil. Til tross for dette konsumerer annenhver nordmann vann på flaske, og bare én av ti nøler på... Les mer »
hkstrategies

Denne baderomstabben kan koste deg dyrt

En fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Grohe, viser at to av fem nordmenn ikke kjenner til våtromsnormen og byggteknisk forskrift (TEK) for bygging av våtrom. Ved vannskader eller andre... Les mer »
vannbrønn

Vannkrise i Beiarn: Tilbyr dusjing på skole

Bodøposten.no publiserte nylig nyheten om at det er vannkrise i Beiarn. Årsaken til problemet er en usedvanlig tørr vinter, med minimalt med nedbør fra Vestland i sør til Troms i nord. – Ikke... Les mer »
drikke glass

Vannkrise i Beiarn

Innbyggerne i Beiarn våknet opp til en oppsiktsvekkende beskjed fra kommunen onsdag morgen, opplyser NRK. Ikke vask klær, ikke dusj/bad, la oppvasken stå, ikke la vannet renne mens du pusser tennene. I... Les mer »
vann

Vannproblemer i Meløy

På grunn av teknsike feil på renseanlegget på Reipå har ikke vannet blitt renset. Dermed må alt vann som skal benyttes til matlaging og drikke på Reipå og Støtt kokes, opplyste Meløy... Les mer »
vann

Hovedplan for vann og avløp i Hamarøy og Tysfjord på høring

Sammenslåingen av Hamarøy kommune og vestre del av Tysfjord kommune byr på nye utfordringer og endringer, også for kommunalteknisk sektor. Flere anlegg, større utstrekning og flere abonnenter gir behov for flere ressurser,... Les mer »
vann

Nordmenn ønsker ikke å endre sine vaner for å redusere vannforbruket

I Norge er tilgangen til ferskvann nesten ubegrenset. Det kan se ut til at dette har gjort nordmenn bortskjemte og uforsiktige hva gjelder vannforbruk. GROHEs kartlegging «Vannbarometeret» viser nemlig at Norge er... Les mer »