vannkraft

Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Norske vannkraftverk gjør svært lite for å sikre at vandrende fisk ikke blir hakket i hjel eller skadd i anleggene, til tross for at problemet er velkjent, ifølge Fiskevandringsundersøkelsen 2024, som Naturvernforbundets... Les mer »
nfk

Rødt kjemper for Skjoma i Narvik

Statkraft må holde minstevannføring i Skjoma for å redde laksebestanden i elva, krever Rødt Nordland. – Gjentatte vintre har elva Skjoma vært bunnfrosset på grunn av manglende minstevannføring. Norges vassdrags og energidirektorat... Les mer »
Wash World

Ny abonnementsbasert bilvask åpner i Bodø

Nå har den danske bilvasktjenesten Wash World etablert seg nord for polarsirkelen med ny og miljøvennlig vaskehall. Bilvasken i Bodø er selskapets nordligst beliggende.  25. mars åpner Wash World, som har 200... Les mer »
fremtind

Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Huseiere oppfordres til å være ekstra på vakt nå. Regn, smeltevann og is kan føre til at sluk og stikkrenner tettes igjen, og det gir risiko for vann i kjelleren. – Når... Les mer »
bobil

Halve kommune-Norge bryter loven!

Ifølge forurensningsloven skal alle kommuner ha tømmestasjoner for spillvann og toalettavfall. Likevel er det kun ca halvparten av norske kommuner som tilbyr det. – Her må det ryddes opp, krever Norsk Bobilforening... Les mer »
nina

Vil redusere forsøpling i Lofotodden nasjonalpark

I Lofotodden la lokalbefolkningen merke til mer avfall i nasjonalparken, og nasjonalparkforvalterne var bekymret for hvordan de økte besøkstallene de senere årene påvirket naturen. Norsk institutt for naturforskning (NINA) gikk derfor inn... Les mer »
frende

Høye strømpriser og strømsparing: 50% i Nordland har hatt vannlekkasje!

Hvert år gir frosne rør store vannskader på hus og hytter. – Etter en vinter med høye strømpriser og strammere lommebok kan det bli enormt dyrt når regningen kommer. – Vi vet... Les mer »
nfk

Sikrer vannforsyningen i Vevelstad

– Fylkesrådet ønsker å sikre vevelstadværingene rent og tilstrekkelig vann i fremtiden. Derfor går vi inn med 5,5 millioner kroner til ny hovedvannledning, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.... Les mer »
sodastream

David Hasselhoff og SodaStream markerer Earth Day 2022

For å markere Earth Day 2022, fredag 22. april 2022, styrker SodaStream ytterligere sin forpliktelse til å redusere bruken av engangsplast og bruker David Hasselhoff som sin brand ambassador. SodaStream forblir tro... Les mer »
tryg

Mot ny vannskade-rekord: 18681 vannskader i Nordland

Norge går mot vannskader for mer enn 3,5 milliarder kroner i år. – Det vil være ny rekord, og er trolig en direkte følge av et våtere og villere klima, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver... Les mer »