Enighet mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

Fellesforbundet

13 timer på overtid ble Fellesforbundet og NHO Luftfart enig om en ny avtale på flyoverenskomsten, og unngår dermed streik.

Mandag ettermiddag ble Fellesforbundet og NHO Luftfart enige om en løsning på flyoverenskomsten, og alle ansatte som er omfattet av overenskomsten skal gå på jobb som normalt.

Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen er fornøyd med at partene nå har kommet til enighet, som gir medlemmene et godt resultat.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet i havn etter en svært krevende mekling. Nå har vi kommet til en løsning som blant annet gir medlemmene våre økt kjøpekraft, sier Sivertsen.

Sivertsen forteller at delegasjonen ikke nådde frem med kravet om pensjon, men fikk gjennomslag for viktige krav som utvidelse av skifttillegget, økning av fagarbeidertillegget og flere andre viktige krav.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Det vi er mest fornøyd med er at de flytekniske bestemmelsene i avtalen etter forhandlingene ble oppjustert til bransjestandard, så nå er avtalen på nytt attraktiv for flyteknisk personell, sier forhandlingslederen.

Resultatet skal nå ut på uravstemning blant medlemmene på flyoverenskomsten. Fellesforbundets forhandlingsdelegasjon har enstemmig anbefalt å stemme ja til forslaget.

– Vi håper at medlemmene setter seg nøye inn i resultatet og avgir sin stemme ved uravstemningen 25. juni, avslutter Sivertsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.