Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

norwegian

Norwegian og Norwegian Pilot Union (NPU) er blitt enige om en ny tariffavtale og meklingen er nå over. Dermed er en varslet streik avverget. 

– Jeg er glad for at vi har fått til en avtale, slik at vi unngår streik og kan rette blikket fremover. Først og fremst er det gledelig for alle som skal reise med oss. Nå ser vi frem mot sommeren og gleder oss til å ønske alle de reisende velkommen om bord, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Avtalen omfatter 690 piloter ansatt i Norge. 

Faren for streik har dessverre ført til at det ikke er mulig å få på plass nye besetninger til alle oppsatte flyvninger denne helgen, og enkelte avganger vil muligens måtte kanselleres. Reisende som blir berørt vil bli kontaktet direkte. 

– Dessverre er disse innstillingene en mulig konsekvens, men vi gjør alt i vår makt for å få kundene på vei så raskt som mulig, sier Geir Karlsen.

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen

Norwegian står foran sommersesongen og har i år lansert 47 nye ruter. Kapasiteten er økt med 1,6 millioner seter fra i fjor. Totalt flyr selskapet omtrent 500 flyvninger daglig på 340 ruter til over 120 destinasjoner denne sommeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.