Fellesforbundet

Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

Fellesforbundet og NHO Reiseliv har kommet til enighet i årets lønnsoppgjør for hotell- og restaurantbransjen. Resultatet er en solid lønnsøkning, et ekstra løft for nattvakter og arbeid med en bred kompetansereform. Mandag... Les mer »
restaurant

Innspurt i meklingen for hotell og restaurant

Søndag kveld er det innspurt i meklingen mellom Parat og NHO Reiseliv. Meklingen omfatter Parats medlemmer i hotell-, restaurant- og flycateringbransjen. Hvis partene ikke blir enige, tas 262 medlemmer ut i streik... Les mer »
bedrift lønn avtale

Brudd i mekling – Regjeringen forbyr streik

Meklingen mellom Parat og NHO har ikke ført frem, noe som normalt betyr streik. Regjeringen har imidlertid innført tvungen lønnsnemnd, noe som betyr at konflikten skal avgjøres av Rikslønnsnemda. Lars Petter Larsen,... Les mer »
delta

Stockholm: Delta varsler ambassadestreik

Delta varsler streik ved den norske ambassaden i Stockholm. Delta krever tariffavtale om medbestemmelse for lokalt ansatte på norske utenriksstasjoner. Meklingen mellom Delta og Utenriksdepartementet starter onsdag 17. januar, med meklingsfrist midnatt... Les mer »
lufthavn

Nå blir det flykaos: Dette har du krav på

Nå kommer flystreikene, ekstremvarmen herjer og mange blir forsinket på ferie. – Forsinkelsene kommer ofte plutselig. Da må du vite hva du skal gjøre. Det sier Petter Lassen, som er skadesjef på... Les mer »
reiser

Streik: Frykter reisekaos i sommer

Det er varslet streik blant flygeledere, og bemanningsproblemer ved flere flyplasser i Europa i sommer, og Tryg Forsikring forventer bagasjekaos. – Vi har allerede en økning i forsinket bagasje på 25 prosent... Les mer »
Foto: Maria Sand

Streiken ga medlemsboom: Over én million LO medlemmer

LO har passert en milepæl. Streiken det historiske lønnsoppgjøret har gjort at medlemmene har rent inn. – Først av alt vil jeg takke de tillitsvalgte og forbundene som er hovedårsaken til at... Les mer »
ys

Storstreiken over: Enighet mellom partene

YS og NHO er enige om lønnsoppgjøret, og streiken er avsluttet. Alle YS-medlemmer får 7,5 kroner i timen, de lavtlønte får 11,5 eller 10,5 kroner, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett... Les mer »
ferge

Slik påvirker streiken fergetrafikken i Nordland

Flere fergeruter rammes av storstreiken i LO. Disse fylkeskommunale sambandene i Nordland er nå berørt av streiken: Rute 18-171 Søvik–Herøy, B-fergen innstilt, mens A-fergen går som normalt.  Rute 18-335 Levang–Nesna, innstilt i... Les mer »
Torghatten Nord

Disse ferjene i Nordland blir rammet av streiken

Det er endringer på noen av rutene til Torghattens selskaper Torghatten Nord, Torghatten Midt og Bastø-Fosen. For detaljer rundt hvilke avganger som blir berørt oppfordrer vi reisende til å følge med på... Les mer »