Streik: Frykter reisekaos i sommer

reiser

Det er varslet streik blant flygeledere, og bemanningsproblemer ved flere flyplasser i Europa i sommer, og Tryg Forsikring forventer bagasjekaos. – Vi har allerede en økning i forsinket bagasje på 25 prosent hittil i år, og vi ser tendenser til en forverring fremover, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Det er blant annet varslet streik blant flygeledere i Frankrike, og flere flyplasser har allerede bemanningsproblemer, noe som ikke minst går ut over håndteringen av bagasje.

– Færre hender til å håndtere bagasje betyr lengre tid for de reisende å sjekke inn eller få ut bagasje på flyplassene. I tillegg til økning i forsinket bagasje har vi en økning hittil i år på nær 45 prosent i forsinkelser på reisen, så vi merker konsekvensene godt allerede. Skal du ut og reise med fly bør du beregne minimum fire timers overgangstid hvis du ikke har gjennomgående flybillett, og vær uansett forberedt på at alt kan ta lengre tid. Blir det først bagasjekaos ved en flyplass har det en tendens til å spre seg til andre flyplasser, men vi håper det ikke blir like ille som i fjor, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

I den mest hektiske perioden i juni og juli i fjor var det både SAS-streik og bagasjekaos i Europa, noe som medførte til rekordmange saker for Tryg med forsinket bagasje. Men ikke alt dekkes av reiseforsikringen.

– Får du problemer så kontakt flyselskapet eller din reiseoperatør. Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av streik, bemanningsproblemer eller kø, men du kan ha rett på erstatning fra flyselskapet. Er det fare for at reisen din blir kansellert bør du ikke avbestille, da kan du miste ditt krav på refusjon. Vi anbefaler at du venter til flyet eventuelt blir kansellert. Du vil da ha dine rettigheter i behold, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.