natt tog

Nå kommer snøen – Få på vinterdekkene

I dag kan det bli glatt når den første snøen kommer til de nordvestlige fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal i høyden om å få på vinterdekkene. – Skal du... Les mer »
laks

32 millioner til forskning på bedre fiskehelse

Nofima er meget godt fornøyd etter å ha fått tilslag på nye forskningsprosjekter finansiert av Forskningsrådet. Innenfor programmet Fornyelse i Havbruk skal Nofima lede tre av seks tildelte prosjekter. Totalt er tildelingene... Les mer »

Bagasjekaos i sommer

Streik og bagasjekaos medvirket til at Tryg Forsikring hadde over dobbelt så mange reisesaker i sommer som i fjor. – Aldri før har vi hatt så mange saker med forsinket bagasje, og totalt... Les mer »
fremtind

Foreldre frykter uoppmerksomme bilister på skoleveien

Det foreldre frykter aller mest på skoleveien, er bilister som er uoppmerksomme og som kjører for fort. De som bor i en bygd er mer bekymret enn de som bor i storbyen.... Les mer »
hd motorsykkel

Ber motorsyklister friske opp kjøreferdighetene

Så langt i år har én av fire omkomne i trafikken kjørt motorsykkel. – Det kan være lett å overvurdere egne ferdigheter, så sørg for å øve jevnlig. Det sier skadeforebygger Therese... Les mer »
hund

Slutt på båndtvangen – Hva du som hundeeier bør tenke på

Båndtvangen er over 21. august, og mange hunder kommer til å være løse på tur i parken eller i skogen. Hunder pleier å elske å løpe løse, men er det fritt frem... Les mer »
gjensidige

1 av 3 i Nordland kan ikke lese og forstå et sjøkart

Sommeren er høysesong for båt, men i årets undersøkelse kommer det fram at ikke alle er like stødige på navigeringen. – Gjensidige har spurt båtfolket om deres forståelse av sjøkart enten på... Les mer »
bytrafikk

78% i Nordland bryter trafikkreglene

– Å bryte trafikkreglene blir fort livsfarlig. At så mange gjør det er skremmende. Det sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen. I sommer velger 12 prosent bilferie, fremfor flyplass- og... Les mer »
hund

Hunder kan oppdras hele livet

Kjenner du til ordtaket: Man kan ikke lære en gammel hund å sitte? Selv om det er mye brukt, er det faktisk ikke riktig. Man kan nemlig lære en eldre hund å... Les mer »
fritidsbåt

1 av 3 stoler ikke på andre båtførere

34 prosent sier i en fersk undersøkelse at de ikke er trygge på førerevnene til andre de møter på sjøen. – Det handler nok mest om erfaring og at mange ikke er... Les mer »