frende

Så mange sover med brannfelle på rommet

3 av 5 nordmenn lader mobilen på soverommet om natta. Mobilen på bildet eksploderte i madrassen mens eieren sov. – De yngste er klart verst i klassen og klarer ikke å legge fra seg mobilen. Selv... Les mer »
gjensidige

Snøværet: Mange trafikkuhell så langt

Det siste døgnet har Gjensidige registrert 185 skademeldinger. Tallet kommer trolig til å øke utover dagen. Snøen som laver ned over store deler av Norge gir trøbbel for mange bilister. – Over... Les mer »
tryg

Uvær i fjellet: Slik kjører du kolonnekjøring

Fredag ettermiddag var flere fjelloverganger stengt som følge av dårlig vær, og det vil fortsette lørdag. Samtidig er det lange køer og kolonnekjøring mange steder. – Er man uvant med kolonnekjøring er det sjelden... Les mer »
røykdetektor

Svakhet i røykvarslere kan føre til brann

Tusenvis av røykvarslere i Norge har en konstruksjon som gjør at de bør skiftes ut. Røykvarslerbatteriet kan settes inn feil, kortslutte og utvikle sterk varme og røyk, advarer forsikringsselskapet If. Har røykvarsleren... Les mer »
if

If: Nær 80 skader etter uværet i Nord-Norge

Uværet i Nord-Norge har ført til store skader på mange hus, melder forsikringsselskapet If. Selskapet har til nå mottatt nesten 80 skademeldinger knyttet til uværet. – Uværet har skadet takene på en... Les mer »
tryg

Tryg: – For mange drukningsulykker

I fjor mistet 88 personer livet i drukningsulykker i Norge, en økning på 17 prosent fra året før: – Det er tragisk at antallet som drukner igjen øker, til tross for flere... Les mer »
tunnell

Januar er måneden vi krasjer mest

De siste fem januarmånedene har personbiler smelt nesten 200 000 ganger på norske veier. Januarulykkene har kostet mer enn 4,4 milliarder kroner. – Januar er måneden det har blitt krasjet mest de... Les mer »
hytte

Nå bør du måke hyttetaket!

Nå er det mye snø i fjellet, og mange hytter er ikke dimensjonert for å tåle store snømengder. – Venter du for lenge med å måke, kan hytta i verste fall bli... Les mer »
Gjensidige

Slik endte fjorårets båtsesong i Nordland

Grunnstøtinger, påkjørsler og tyveri står for de fleste skadene på båt meldt Gjensidige i 2022. – For noen er fjorårets båtsesong over for lenge siden, men for andre har den akkurat begynt,... Les mer »
frende

Høye strømpriser og strømsparing: 50% i Nordland har hatt vannlekkasje!

Hvert år gir frosne rør store vannskader på hus og hytter. – Etter en vinter med høye strømpriser og strammere lommebok kan det bli enormt dyrt når regningen kommer. – Vi vet... Les mer »