fritidsbåt

Nye tall: Slik endte årets båtsesong i Nordland

Grunnstøtinger, påkjørsler og tyveri står for de fleste skadene på båt meldt til forsikringsselskapet Gjensidige – For mange er årets båtsesong allerede et avsluttet kapittel, noen planlegger for vinterlagring, mens andre lar... Les mer »
politiet

Nye tall: Mange dropper å politianmelde tyveri

Antall tyverisaker i Norge øker, viser skadedata fra Fremtind. Men en stor andel av tyveriene blir aldri anmeldt til politiet. – Vi har sett en økning i tyverisaker i Norge denne sommeren.... Les mer »
forsikring

Stor økning i ferietyverier i sommer

I juni og juli økte antallet tyverier nordmenn opplevde på ferie med nesten 25 prosent. – Økningen har vært overraskende stor. Det sier seniorrådgiver i Frende Forsikring, Marius Solberg Anfinsen, om tallene... Les mer »
if

Sjåfører krangler om blinking før rundkjøring

27 prosent nekter fortsatt å bruke lyssignal til venstre før rundkjøring. Slik signalering har vært sterkt anbefalt av veimyndighetene og trafikkskolene i over 25 år. 71 prosent svarer ja på spørsmålet «Blinker... Les mer »
fritidsbåt

Dette bekymrer båtførere i Nordland

Ikke alle finner den «roen» de skulle ønske når de ferdes til sjøs, men spesielt tre ting bekymrer mer enn noe annet Promille, høy fart og skumle skjær står for mange av... Les mer »
lufthavn

Topp 10-liste: Dette må til for at ferien skal være god

Hva er viktig for at ferien din skal være god? Sjekk om du er som nordmenn flest denne fellesferien. 1000 nordmenn har blitt spurt om hva som skal til for at de... Les mer »
vann

1 av 3 nordmenn er ikke svømmedyktige!

Fersk undersøkelse viser at de fleste nordmenn ikke klarer kravet for å regnes som svømmedyktige. – Gode svømmeferdigheter kan redde liv, både ditt eget og andres i sommer. Det sier fagsjef for... Les mer »
cocktails mocktails

Tabbene ungdommer må unngå på ferie i utlandet

Hvert år reiser mange tusen ungdommer på ferie til sydligere strøk, men drømmen om sol, bading, party og paraplydrinker kan fort ende i en kraftig bakrus. – En kombinasjon som fort kan... Les mer »
lufthavn

Nå blir det flykaos: Dette har du krav på

Nå kommer flystreikene, ekstremvarmen herjer og mange blir forsinket på ferie. – Forsinkelsene kommer ofte plutselig. Da må du vite hva du skal gjøre. Det sier Petter Lassen, som er skadesjef på... Les mer »
jente bil

Tips: Slik pakker du feriebilen

Tusenvis av nordmenn starter fellesferien i morgen. Flere har gjerne tjuvstartet allerede, og også i år vil mange velge bilferie. Men ikke alle vet hvordan man pakker bilen sikkert. Tidligere spørreundersøkelser viser at... Les mer »