2 av 10 frykter ladekø på fjellet

tryg

Vinterferien avsluttes i disse dager, og i en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 2 av 10 bilister under 40 år at de frykter ladekø på fjellet.

– Selv om det er vårlig i lavlandet er det fremdeles minusgrader i fjellet. Mange vil sikre seg strøm nok til hjemturen i dag så noe kø må en trolig påregne, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Etter at vinterferien ble avsluttet for den ene halvdelen av landet sist søndag, avsluttes den i dag for Innlandet, Buskerud, hele Nord-Norge samt Vestland utenom Sogn og Fjordane.

– Vi forventer en god del trafikk fra hytteområdene og skidestinasjonene i høyfjellet og ned til lavlandet i spesielt Vestland og Innlandet i dag, men vi opplever at rekkeviddeangst og frykt for ladekø er mindre nå enn i tilsvarende undersøkelser for få år siden. I alderssegmentet 40+ er det 10 prosent som nå svarer at de frykter ladekø i fjellet, mot 20 prosent tidligere. Flere har biler med større batterier og har bedre kontroll på rekkevidde. Det er også bedre muligheter for hurtiglading, men vi forventer likevel også i år å måtte yte veihjelp til kunder som har feilberegnet og gått tom for strøm på vei hjem, sier han.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

I hele fjor bisto Tryg med veihjelp til kunder som hadde tomt kjørebatteri eller startbatteri i elbil 1670 ganger, altså over 4 ganger i snitt hver eneste dag.

Elbil-tips for hjemturen:

  • Forvarm batteriet før du starter hurtiglading. Et varmt batteri tar imot høyere effekt og gjør ladingen raskere hvis elbilen har denne funksjonen.
  • Hvis du lader bilen fram til avreise, og forvarmer kupeen ved hjelp av strøm fra ladeboksen, øker du rekkevidden betydelig på en kald dag.
  • Lad når du kan, ikke bare når du må. Det kan oppstå situasjoner langs veien der det er fint å ha nok energi til å holde varmen i mange timer.
  • Sjekk om du har veihjelp. Det er kjekt å ha vinterstid.
  • Selv om det er innført krav om kortbetaling på nye hurtigladere, trenger du stort sett fremdeles app eller ladebrikke for å betale for hurtiglading. Sjekk at du har registrert et gyldig betalingskort. Da slipper du unødig bry på ladestasjonen.
Les også:  Stor skadeøkning i fjor: Slik stenger du hytta etter påske

Kilde: Norsk elbilforening

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.