tryg

2 av 10 frykter ladekø på fjellet

Vinterferien avsluttes i disse dager, og i en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 2 av 10 bilister under 40 år at de frykter ladekø på fjellet. – Selv om det er vårlig... Les mer »
lade elbil

LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

Regjeringen pålegger nå alle kommuner og offentlige etater å kjøpe inn elektriske biler og el-bybusser. Denne vinteren har vist at det er en dårlig ide. Av: Frank Sve, Samferdselspolitisk talsmann (FrP) og... Les mer »
nfk

Får bildelingstjeneste langs Helgelandskysten

Klimavennlig transport i distriktene er utfordrende med tanke på både avstander og bosettingsmønster. Nå igangsettes prosjektet «Grønn biltransport på Helgelandskysten». -De som bor i distriktene, bør også ha muligheten til å reise... Les mer »
tunnell

Elbilforeningen om 2024: Tror på 95 prosent elbiler

– Avgiftsøkningen for nye forurensende biler er et helt nødvendig grep på veien mot hundre prosent utslippsfritt nybilsalg i 2025, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu. Generalsekretæren i Elbilforeningen mener elbilandelen... Les mer »
vinter trafikk vei

Utbyggingsrekord i 2023: Aldri før er det bygd flere hurtigladere

Nå er det bygd over 2000 nye hurtigladere langs norske veier. – Det åpnes nye hurtigladere i et imponerende tempo. Dette gjør hverdagen som elbilist enda enklere, jubler Christina Bu i Elbilforeningen. Dermed... Les mer »
nordvik

Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

I midten av november ble det kjent at Morten Teksnes får ny rolle i Nordvik AS. Nå er det klart at det er Ørjan Jakobsen (53) som overtar som Brand Manager for Lexus... Les mer »
elbilforeningen

Elbilforeningen vil hjelpe bedriftene med overgangen til elbil

Lading av elektriske biler har dessverre blitt en tidkrevende affære for altfor mange bedrifter. Det vil Elbilforeningen gjøre noe med. – Endelig kan vi komme bedriftene i møte og gi dem en god... Les mer »
naf

Nå er det vanlige folks tur: Bompengesjokk neste år

Statsbudsjettet for 2024 viser at norske bilister får økte utgifter neste år. Og den store satsningen på vedlikehold av fylkesveier uteblir. – Her får bilistene en avgiftssmell både på bompenger og drivstoff.... Les mer »
naf

Statsbudsjettet: Bremser elbilovergangen

Elbilene har gått fra å ha en symbolsk trafikkforsikringsavgift til å ha den høyeste. – Bensin- og dieselbilene får nå redusert denne avgiften, mens elbilene står på stedet hvil og ender med høyere... Les mer »
ford

Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

Nå starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. Målet med «Charge Around The Globe»... Les mer »