vinter trafikk

Snart har hver fjerde bil stikkontakt

Biler med stikkontakt utgjør i dag 22 prosent av alle personbiler på veiene. Snart er hver fjerde bil på veien enten en elbil eller en ladbar hybrid. – Det grønne skiftet går... Les mer »
vinter biler

Elbilsalget til himmels i 2022

Bilsalget så langt i 2022 viser at andelen private som kjøper elbil er på hele 94 prosent. – Dette er ny norsk rekord, og den høyeste andelen vi har sett noen gang.... Les mer »
Norsk elbilforening

Hurtigladeutbyggingen holder ikke tritt med elbilsalget – Kan bety lengre ladekøer

I 2020 var det 106 elbiler per hurtiglader i Norge. I 2021 har dette økt til 114. Generalsekretær i Elbilforeningen Christina Bu etterlyser økt utbygging. – Det blir stadig flere elbilister på veiene.... Les mer »
nybil bruktbil

Elbilsalget i Nordland «tar av»

Elbilsalget i Nordland økte med svimlende 98 prosent i fjor. Aldri før er det solgt så mange elbiler i fylket. Nordland elbilforening jubler over rekorden. Mens det i 2020 ble solgt 1388... Les mer »
naf

2022 er siste året for å kjøpe avgiftsfri elbil

– Vil du kjøpe elbil uten avgifter er 2022 siste sjanse. Det sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF. Han advarer likevel mot momssmell for biler som ikke leveres før i 2023.... Les mer »
vinter

Håp om bedre lading for elbiler i 2022

Etter press fra NAF har regjeringen lovet en ladeplan for landet. Den planen skal utarbeides i 2022. NAF mener at store ladehubber mellom de store byene bør bli en viktigere del av... Les mer »
tesla

Elbilsalget doblet seg i Nordland i 2021

Elbilandelen i nybilsalget har steget fra 54 prosent i 2020 til 65 prosent så langt i 2021. Men i Nordland er økningen høyere. – Elbiler er snart for alle. At det er... Les mer »
ratt subaru

Bil i Nord AS blir forhandler for Subaru

Det er store forventninger knyttet til Subaru sin aller første elbil, e-SUVen Solterra. Den kommer i 2022, og avtalen med Bil i Nord tilfører Subaru solid styrke i forhandlerleddet nord i landet. – Bil... Les mer »
naf

NAF krever mer rettferdig prising for elbil-lading

At elbilister betaler hurtiglading per minutt og ikke per kilowattime er unødvendig kompliserende for forbrukeren. – Nå må myndighetene regulere dette, slik at bilistene kun betaler for den strømmen man faktisk får,... Les mer »
naf

Skandale: Høy strømpris dobler prisen for hjemmelading av elbil!

Strømprisene skyter i været og 2021 har vært et år preget av dyr strøm. – Sammenlignet med fjoråret betaler du mer enn dobbelt så mye for å lade bilen din hjemme. Likevel... Les mer »