Får bildelingstjeneste langs Helgelandskysten

nfk

Klimavennlig transport i distriktene er utfordrende med tanke på både avstander og bosettingsmønster. Nå igangsettes prosjektet «Grønn biltransport på Helgelandskysten».

-De som bor i distriktene, bør også ha muligheten til å reise på en bærekraftig måte uten at det skal gå utover reisetiden. Derfor er det viktig at vi utforsker alternative og fleksible transportløsninger sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Bilene skal plasseres strategisk for å kunne kombineres med kollektivtrafikk, sykkel og gange. Og vil være el- eller hybridbiler. 

-En gjennomsnittsbil i Norge i dag står parkert i 96% av tiden, og er med andre ord en ressurs som kan benyttes bedre. En bildeleordning gjør det mulig å bruke bil uten å eie bilen selv, og vil kunne erstatte opptil 15 privatbiler sier Mikalsen.  

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

I 2022 og 2023 ble det gjennomført et prøveprosjekt med bildedeling i Stokkvågen. Prosjektet gjorde det mulig for folk fra Lurøy og Træna og reise fra øyene med båt og videre i delingsbil. De som har brukt ordningen har gitt en gjennomsnittlig score på 4,64 av 5 mulige om sin tilfredshet om tjenesten. 

 -Tilbakemeldingene så langt har vært veldig gode, så vi har god tro på at dette vil bli et godt tilbud langs Helgelandskysten. Dette er et prosjekt med stor overføringsverdi også for andre regioner i Nordland og i Norge med lignende infrastruktur og demografi sier fylkesråden.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.