Hamarregionen reiseliv og utvikling

Norsk jernbanemuseum: Stålvogntogets siste reis på Nordlandsbanen

Nylig vendte Stålvogntoget snuten nordover med en rekke internasjonale gjester om bord. Dette kan bli den siste gangen Norsk jernbanemuseum får kjøre med sitt historiske tog på Nordlandsbanen. – Ja, dette blir... Les mer »
Beate Bø Nilsen

LESERINNLEGG: Er demokratiet opphørt hos fylkesrådet i Nordland?

Fylkesrådet i Nordland gjør ikke jobben sin når de lager en ny reiselivsstrategi for Nordland som krasjer totalt med fremtidige sommerruter for hurtigbåter. Av: Beate Bø Nilsen, Gruppeleder for Høyres fylkestingsgruppe Nordland. Dette... Les mer »
Statens vegvesen

Lyser ut kontrakt for drift og vedlikehold av riksveiene i Ofoten

Statens vegvesen inviterer til konkurranse om å holde riksveiene i Ofoten trygge og framkommelige fram til 2028. Samtidig settes nye krav til klima og miljø. Kontrakten omfatter 314 kilometer vei, hvor 23... Les mer »
simployer

Simployer: Disse regelendringene gjelder fra 2023

1. januar 2023 kommer det flere lovendringer som får betydning for deg som jobber med HR, lønn, HMS og økonomi.  Her har Simployers jurister oppsummert det viktigste. Endringer i arbeidsmiljøloven for å... Les mer »
nfk

Bevilger fem millioner kroner til ny industrikai på Sør-Arnøy

Nordland fylkeskommune har inngått samarbeid med Gildeskål kommune om å få på plass ny industrikai på Buskjæret. – God infrastruktur ute i distriktskommunene er avgjørende for å kunne tilby bedrifter og private... Les mer »
lofoten

Bygger bærekraftig reiseliv i Vesterålen

Fylkesrådet bevilger èn million kroner for å bygge ut sanitærløsninger i Vesterålen, inkludert Lødingen. – Bakgrunnen er økningen av turister til Vesterålen, som overgår dagens mottaksapparat og mottaksstruktur, sier fylkesråd for næring... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Nå blir det enklere å lade bilen

– Transportsektoren står for en tredel av norske utslipp, og for å nå klimamålene våre må disse utslippene reduseres kraftig. Det betyr at mye av biltransporten må over på strøm, både for... Les mer »
nfk

– Mer fly i Nordland, takk

Konsulentrapporten om hvordan morgendagens flytilbud i Nord-Norge skal se ut, er nå på høring. Fire fylkestingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet har kraftige meninger om skrivebordsrapporten. Den nasjonale rapporten som nå er ute til høring... Les mer »
julegate

1,7 millioner nordmenn skal ut og reise i julen

Mange nordmenn skal ut og reise denne julen, men enda flere velger å være hjemme. Strammere økonomi kan være årsaken. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av... Les mer »
statens vegvesen

Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden

Fjord1 overtar driften av riksvegferjene over Tysfjorden i Nordland fra i dag, og vil snart ha verdens lengste elektriske ferjesamband. Den nye ferjekontrakten mellom Statens Vegvesen og Fjord1 omfatter både riksveg 827... Les mer »