Samferdselsdepartementet

Norge viser vei med hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten

– Norge har ambisiøse mål og forpliktelser på klimaområdet. Derfor er det svært gledelig at vi er verdensledende på nye klimavennlige måter å reise på. Den første hydrogenferja er snart i drift... Les mer »
E6 Helgeland

E6 Helgeland er ett skritt nærmere ny, helhetlig vei

Strekningene E6 Flyum–Lille Majavatn og E6 Trøndelag grense–Majahaugen var opprinnelig en del av Vegutviklingskontrakten E6 Helgeland sør. Som opsjonsstrekninger. På grunn av kostnadsøkninger på andre strekninger, ble disse to tatt ut av... Les mer »
Statens vegvesen

Torghatten skal drifte hydrogenferjer fra Bodø til Lofoten

Statens vegvesen har signert kontrakt med Torghatten Nord om å drifte hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten fra 2025. Arbeidet som skal gjøres frem mot første ferjetur vil få stor betydning i Norge... Les mer »
statens vegvesen

Nå skal det bygges ny hovedveg i Harstad

Byggingen av Harstads nye hovedveg fra Kanebogen til Seljestad starter i mars. Det er klart etter at Statens vegvesen og Anlegg Øst Entreprenør i dag kunne signere den formelle kontrakten for det... Les mer »
havlia

Slik blir nordgående rute for Havila Capella

Ekstremværet Gyda gjorde at Havila Capella valgte å kansellere seilingen mellom Rørvik – Bergen – Rørvik. Nordgående rute blir nå gjenopptatt slik: Rørvik 15.01.                                    Avgang ca mellom kl: 01:00 – 0300 Brønnøysund 15... Les mer »
pdk

LESERINNLEGG: Nei til koronapass og vaksinetvang!

I mai 2021 leverte Partiet De Kristne sin høringsuttalelse til departementet. Konklusjonen kan med fordel gjentas her: Av: Erik Selle, partileder, Partiet De Kristne (PDK) «Regjeringens håndtering av korona-situasjonen har ikke vært... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Norske veier holder ikke mål!

Opplysningsrådet for veitrafikken publiserte nylig en rapport over kvaliteten på norske veier, sammenlignet med andre europeiske land. Norge scorer lavt på kvalitet og er desidert sist når det gjelder konnektivitet. Som måler... Les mer »
Havila Kystruten

Sjøsetting: Fire skip på sjøen for Havila Kystruten

Den 12.12.21 ble en historisk dag for Havila Kystruten da Havila Capella la ut på jomfrutur og ble det første nye skipet på kystruta mellom Bergen og Kirkenes på atten år. –... Les mer »
Havila Kystruten

Havila Capella ut på første seilas langs Nordlandskysten

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier de er svært glade for å endelig kaste loss, få det aller første møtet med norskekysten og bli en del av hverdagstrafikken og livsnerven... Les mer »
ncc

NCC skal utbedre havnene i Hammerfest og Forsøl

På oppdrag for Hammerfest kommune og Kystverket skal NCC utbedre havnene i Hammerfest og Forsøl. Oppdraget innebærer en storstilt miljøopprydning og fornyelse av de to havnene i kommunen. Prosjektet gjennomføres i en... Les mer »