nfk

Nytt ferjeleie åpner på Tonnes

Tirsdag 4. juni åpner nytt ferjeleie på Tonnes. Med det blir det også endringer i reisemønsteret i Rødøybassenget. Når nytt ferjeleie åpnes på Tonnes tirsdag i neste uke, endres seilingsmønsteret på ferjen... Les mer »
nfk

Helgeland: Tre millioner kroner til Venture North

Kommunene Hemnes, Lurøy, Nesna og Rana har siden 2020 samarbeidet om prosjektet Venture North . Formålet med prosjektet har vært å tiltrekke nye virksomheter og arbeidsplasser til regionen, og å bli best... Les mer »
arva

Ekstremvær i Nordland: Lad opp pc-er og mobiler nå!

Selv om Arva er i full beredskap for det nye uværet som kan komme til å treffe Nordland med full styrke i natt og torsdag morgen, så kan det bli nye strømbrudd,... Les mer »
nfk

Får bildelingstjeneste langs Helgelandskysten

Klimavennlig transport i distriktene er utfordrende med tanke på både avstander og bosettingsmønster. Nå igangsettes prosjektet «Grønn biltransport på Helgelandskysten». -De som bor i distriktene, bør også ha muligheten til å reise... Les mer »
mesta

83 000 brøytestikker satt ut i Nordland

21 000 kilometer vei fra Porsanger i nord-øst til Åseral i sør har fått satt opp brøytestikker slik at det er mulig å brøyte veien når snøen kommer. En brøytestikke for hver... Les mer »
tunnel

Øvelse i Liatindtunnelen

Torsdag 9. desember blir det utrykning til Liatindtunnelen på fylkesveg 17 i Lurøy, opplyser Nordland fylkeskommune. – Hendelser i tunneler er alltid en ekstra utfordring, og derfor er det så viktig å... Les mer »
fiskebåt

Bjørnar Skjæran fra Nordland ny fiskeri- og havminister

Bjørnar Skjæran (Ap) fra Nordland blir altså ny fiskeri- og havminister i den nye regjeringen til Jonas Gahr Støre med representanter fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Fiskebåt ønsker Skjæran velkommen som fiskeriminister og... Les mer »
s1

Violet Road gjentar fjorårets suksess med kystturné i Nord-Norge

Da pandemien brøt ut i fjor så bandet sitt snitt til å kjøpe seg inn i spabåten Vulkana. Alt de ønsket var å komme seg ut og møte publikum, så de satte... Les mer »
vinter fjell

Snøskredfare rødt nivå i region Svartisen

NVE har utstedt snøskredvarsel, rødt nivå, for region Svartisen, opplyser Rana kommune. ​Dette berører kommunene Beiarn, Meløy, Lurøy, Rødøy, Gildeskål og Rana, og gjelder fra tirsdag 30. mars. Store ansamlinger av fersk fokksnø og vedvarende... Les mer »
natt båt

Mann omkommet i Lurøy

Politiet rapporterer at en mann er bekreftet omkommet etter funn av en kantret fritidsbåt i Lurøysundet i Lurøy i Helgeland. Mannen ble bekreftet omkommet natt til tirsdag. Nærmeste pårørende er varslet, opplyser... Les mer »