Utbyggingsrekord i 2023: Aldri før er det bygd flere hurtigladere

vinter trafikk vei

Nå er det bygd over 2000 nye hurtigladere langs norske veier. – Det åpnes nye hurtigladere i et imponerende tempo. Dette gjør hverdagen som elbilist enda enklere, jubler Christina Bu i Elbilforeningen.

Dermed smadres fjorårets rekord. Da ble det totalt bygd 1481 nye hurtigladere.

Ekstra hyggelig er det at disse nyhetene kommer rett før den store ladedagen fredag 22. desember. Da skal mange nordmenn hjem til jul, og mange skal lade elbilen på veien.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Noen lurer sikkert på om de må stå i ladekø.  

– Kø kan det uansett bli på store utfartsdager, men flere hurtigladere øker sjansen for at du finner en ledig hurtiglader når du må lade eller at det er kort vei til neste ladestasjon, sier Bu. 

Ved utgangen av 2023 vil det være over 7600 hurtigladere i Norge, det er nesten 3500 flere enn bare for to år siden.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– God dekning av hurtigladere er helt avgjørende for at vi skal lykkes med å gjøre transporten mer klimavennlig, sier Bu. 

Tidligere i desember gjorde Statnett endringer som gjør at mange ladestasjoner nå slipper å stå i såkalt nettkø. Det er Bu glad for:

– Ikke alle har fått med seg denne gladnyheten fra Statnett, men endringen gjør at flere hurtigladestasjoner kan bygges raskere, sier hun. 

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Det er ingen grunn til å senke farten i ladeutbyggingen:

– Nordmenn bytter ut sin gamle fossilbil med elbil hver eneste dag. Skal vi ha et godt ladetilbud også i framtida er det viktig at utbyggingen holder tritt med elbilsalget, sier Bu. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.