5,25 millioner kroner til Vegaøyan verdensarvområde

nfk

Fylkesrådet har bevilget 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen, opplyser Nordland fylkeskommune.

Vegaøyan verdensarv og buffersonen ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2004 som Norges første kulturlandskap på denne listen, og er Nordland fylkes eneste verdensarvlokalitet.

– For å forvalte verdensarven på Vega og i buffersonen, gir vi nå tilskudd til prosjekter som vil være med på å styrke verdensarven, blant annet gis det et økt tilskudd til Stiftelsen Vegaøyan verdensarv, og som går direkte til ærfuglrøkting i verdensarvområdet, forklarer fylkesråd for kultur, klima og miljø Christian Torset.

Les også:  And the winner is Narvik!

Torset mener arbeidet som gjøres for å ivareta og sikre verdensarvstatusen er både viktig og spennende.  

– Jeg ser frem til å samarbeide med Stiftelsene Vegaøyan verdensarv, Helgeland museum og Vega kommune. Alle gjør et stort og viktig arbeid med verdensarven. Jeg tror disse tilskuddene også vil bidra til å styrke arbeidet fremover, sier fylkesråd Christian Torset.

Det gis også et tilskudd til å starte arbeidet med etablering av et nytt bygningsvernsenter på Vega. 

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

– Dette prosjektet vil gi økt aktivitet på Vega, og bidra til å intensifiere arbeidet med bygningsarven i verdensarvområdet og i buffersonen, avslutter Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.