nav bodø

Kraftig økning i antall mottakere av arbeidsavklaringspenger i Nordland

Ved utgangen av september var det 6 703 personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette tilsvarer 4,5 prosent av befolkningen (18-66 år). Antall AAP-mottakere i Nordland har økt for tredje år... Les mer »
inp

Valgsjokk: Industri- og næringspartiet nest størst på Vega!

Det nyetablerte partiet Industri- og næringspartiet (INP) har gjort et sjokkerende bra valg på Vega i Nordland og ble nest størst i den lille kommunen i Helgeland. – I Vega har vi... Les mer »
nfk

Gir 250 000 kroner til Vegatrappa

Fylkesrådet gir 250 000 kroner til oppbygging og sikring av Vegatrappa. Vegatrappen ble i 2022 påført store skader ved at et steinras knuste deler av trappen. – Geologer anbefalt at deler av trappen... Les mer »
nfk

5,25 millioner kroner til Vegaøyan verdensarvområde

Fylkesrådet har bevilget 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen, opplyser Nordland fylkeskommune. Vegaøyan verdensarv og buffersonen ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2004 som Norges første kulturlandskap på... Les mer »
nfk

Fem millioner kroner til Vegaøyan

Nordland fylkeskommune har fordelt 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen. Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen er Nordlands eneste verdensarvlokalitet, og innehar enestående universelle verdier som Nordland fylkeskommune er forpliktet... Les mer »
redningsselskapet

To fartøy i Nordland lagt til kai med skader

Det er oppdaget skade på skrogene til søsterfartøyene Liv Grannes og Sigrid Sigurdsdotter. Begge fartøyene er lagt til kai. Det er oppdaget skade på skrogene til søsterfartøyene Liv Grannes og Sigrid Sigurdsdotter.... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Betinget ja til oppdrett i Vega kommune

Nærings- og fiskeridepartementet gir Mowi ASA tillatelse til oppdrett i Rørskjæran i Vega. Tillatelsen forutsetter at dette er forenelig med ny kommunedelplan for kystsonen i Vega kommune. – Jeg er glad for... Les mer »
vann

Vega i Helgeland uten vann

Vega kommune har satt krisestab etter at en stor lekkasje lørdag førte til at hele øykommunen mistet vannet, opplyser NRK. Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i Nordland oppfordres nå til å... Les mer »
Foto: Ann Elin Bratseth

Vega Verdensarvsenter åpnet av Kronprins Haakon Magnus

Nylig åpnet Vega Verdensarvsenter med brask og bram, femten år etter at de kom på UNESCOs verdensarvliste. Tilstede var Kronprins Haakon Magnus, fylkesordfører Alice Steen (Ap), fylkesråd Aase Steen (Sv) og flere... Les mer »
arkiv nordland

Disse kommunene i Nordland får arkitvtilsyn i 2019

Offentlige organer er pliktig til å ha arkiv, til å dokumentere sin virksomhet og gi innbyggerne innsyn og tilgang til informasjon, og nå får flere kommuner i Nordland tilsyn, opplyser Radio Nord... Les mer »