nfk

Fem millioner kroner til Vegaøyan

Nordland fylkeskommune har fordelt 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen. Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen er Nordlands eneste verdensarvlokalitet, og innehar enestående universelle verdier som Nordland fylkeskommune er forpliktet... Les mer »
redningsselskapet

To fartøy i Nordland lagt til kai med skader

Det er oppdaget skade på skrogene til søsterfartøyene Liv Grannes og Sigrid Sigurdsdotter. Begge fartøyene er lagt til kai. Det er oppdaget skade på skrogene til søsterfartøyene Liv Grannes og Sigrid Sigurdsdotter.... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Betinget ja til oppdrett i Vega kommune

Nærings- og fiskeridepartementet gir Mowi ASA tillatelse til oppdrett i Rørskjæran i Vega. Tillatelsen forutsetter at dette er forenelig med ny kommunedelplan for kystsonen i Vega kommune. – Jeg er glad for... Les mer »
vann

Vega i Helgeland uten vann

Vega kommune har satt krisestab etter at en stor lekkasje lørdag førte til at hele øykommunen mistet vannet, opplyser NRK. Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i Nordland oppfordres nå til å... Les mer »
Foto: Ann Elin Bratseth

Vega Verdensarvsenter åpnet av Kronprins Haakon Magnus

Nylig åpnet Vega Verdensarvsenter med brask og bram, femten år etter at de kom på UNESCOs verdensarvliste. Tilstede var Kronprins Haakon Magnus, fylkesordfører Alice Steen (Ap), fylkesråd Aase Steen (Sv) og flere... Les mer »
arkiv nordland

Disse kommunene i Nordland får arkitvtilsyn i 2019

Offentlige organer er pliktig til å ha arkiv, til å dokumentere sin virksomhet og gi innbyggerne innsyn og tilgang til informasjon, og nå får flere kommuner i Nordland tilsyn, opplyser Radio Nord... Les mer »
matmerk nm gris

Grisegodt bacon fra Vega

Under NM i kjøtt ble Gildes produkt «Tørrhengt bacon av Edelgris fra Vega» tildelt det offisielle Spesialitet-merket. Bente Avseth-Bakke (midten) og Kjetil Nesse fra Nortura ble tildelt Spesialitet-merket under NM i kjøtt... Les mer »