Miljødirektoratet

Nedgangen i antall rovviltskader fortsetter

Per 1. august 2022 har Statens naturoppsyn påvist 455 rovviltskader på sau, færre enn samme periode fra tidligere år. – Dette er de laveste tallene på rovviltskader vi har sett siden vi... Les mer »
gris

Stort gjennombrudd for dyrevelferden i Norge

Et flertall i Næringskomiteen går nå inn for et solid velferdsløft for norske griser. – Endelig tar Stortinget de store dyrevelferdsproblemene vi har sett i svinenæringen på alvor, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder... Les mer »
Naturvernforbundet

LESERINNLEGG: Skyt ikke en sangfugl!

Hvorfor skal det være lov å skyte sangfugler? I slutten av oktober ble utenlandske jegere tatt med nesten to tusen rødvingetrost og gråtrost som de hadde skutt. Naturvernforbundet krever nå at all... Les mer »
jakt felling

Naturvernforbundet klager på skyhøye ulvejaktkvoter: – Ren utryddelsespolitikk

Rovviltnemndene har foreslått å skyte 59 ulver i Norge denne vinteren. Det er flere ulver enn det som var registrert av levende dyr i statusrapporten for ulv. – Dette er ren utryddelsespolitikk.... Les mer »
mat kjøtt

Circle K investerer stort i dyrevelferd

Circle K Norge har valgt å tilslutte seg til den anerkjente dyrevelferd-standarden European Chicken Commitment (ECC), og fjerner dermed turbokylling fra alle sine stasjoner. Beslutningen er en del av Circle Ks bærekrafts-strategi,... Les mer »
gucci

Gucci og andre motemerker dropper pels

Mote-konglomeratet Kering Group har nettopp kunngjort at alle deres 13 merker ikke skal bruke pels fra dyr i fremtiden. Dyrevernorganisasjonen Anima gleder seg over beslutningen og kaller det enda et bevis på... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Ikke la deg lure av vindturbiner!

Ikke la deg lure av vindturbiner selv om det til tider blåser godt på toppene i Norge. Vindkraft, ja da snakker vi selvsagt om vindturbiner som beviselig skader og dreper norsk natur og... Les mer »
anima

Europaparlamentet stemte mot å holde dyr i bur

Fredag stemte Europaparlamentet for et forbud mot å holde landbruksdyr i bur innen 2027 i hele den Europeiske Unionen, ved å vedta et Europeisk Borgerinitiativet (ECI) kalt “End the Cage Age”. Dermed... Les mer »
miljødirektoratet

Nytt ferdselsforbud skal beskytte dverggåsa

I 2020 kom kun én ny dverggåsunge på vingene. For å beskytte den kritisk trua dverggåsa blir det nå forbudt å ferdes på gjessenes rasteplass på Rørholmen i Alta mellom 1. mai... Les mer »
Naturvernforbundet

LESERINNLEGG: Bruker døde dyr for å felle mer jerv

Mer enn femti døde jerver ble inkludert i bestandstallet da årets jaktkvote på jerv ble bestemt. Det har igjen medført en altfor høy jaktkvote på det sterkt truede dyret. Nå frykter vi... Les mer »