gris

Mattilsynet feller knallhard dom over svinenæringen

Nylig la Mattilsynet frem den endelige rapporten fra den nasjonale tilsynskampanjen om velferd for svin, som har pågått siden 2021. Resultatene viser at over halvparten av svinebøndene bryter dyrevelferdsloven. – Stortinget må styrke... Les mer »
World Dog Alliance

Hundekamp på Stortinget vekker internasjonal oppmerksomhet

Stortinget bestemte torsdag at det må sørges for at det ikke avles frem individer som trenger medisinsk eller kirurgisk behandling for å kunne leve verdige liv. Avgjørelsen får oppmerksomhet fra Asia. Mennesker... Les mer »
nord universitet

Ny rapport fra Nord universitet: Slår alarm om vindkraftutbygging

En av Norges sjeldneste fugler blir alt annet enn ivaretatt. I vindkraftområder har antall hubroer blitt redusert med over 40 prosent etter utbygging. Den gikk fra å være tallrik, forhatt og omspunnet... Les mer »
tromsø

LESERINNLEGG: Fortellingen om en fredsdue

På en snarvisitt i Tromsøbyen passerte jeg det gamle politihuset, i et strøk hvor det nå er blitt NAV-kontorer. På gatehjørnet her var en bilist uheldig å skade en due som spaserte... Les mer »
kassandra petsa

Nordland dyrepoliti ett år

I ett år har Stine Marie fungert som Nordlands første dyrepoliti. I den anledning tok politisk nestleder i Nordland FrP, Kassandra Petsa, kontakt for et møte for å få høre om erfaringene så... Les mer »
laks

32 millioner til forskning på bedre fiskehelse

Nofima er meget godt fornøyd etter å ha fått tilslag på nye forskningsprosjekter finansiert av Forskningsrådet. Innenfor programmet Fornyelse i Havbruk skal Nofima lede tre av seks tildelte prosjekter. Totalt er tildelingene... Les mer »
Miljødirektoratet

Nedgangen i antall rovviltskader fortsetter

Per 1. august 2022 har Statens naturoppsyn påvist 455 rovviltskader på sau, færre enn samme periode fra tidligere år. – Dette er de laveste tallene på rovviltskader vi har sett siden vi... Les mer »
gris

Stort gjennombrudd for dyrevelferden i Norge

Et flertall i Næringskomiteen går nå inn for et solid velferdsløft for norske griser. – Endelig tar Stortinget de store dyrevelferdsproblemene vi har sett i svinenæringen på alvor, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder... Les mer »
Naturvernforbundet

LESERINNLEGG: Skyt ikke en sangfugl!

Hvorfor skal det være lov å skyte sangfugler? I slutten av oktober ble utenlandske jegere tatt med nesten to tusen rødvingetrost og gråtrost som de hadde skutt. Naturvernforbundet krever nå at all... Les mer »
jakt felling

Naturvernforbundet klager på skyhøye ulvejaktkvoter: – Ren utryddelsespolitikk

Rovviltnemndene har foreslått å skyte 59 ulver i Norge denne vinteren. Det er flere ulver enn det som var registrert av levende dyr i statusrapporten for ulv. – Dette er ren utryddelsespolitikk.... Les mer »