anima

Norsk hotellbransje dropper turbokylling

Den norske hotellbransjen har nå bestemt seg for å droppe turbokylling. Det avslører ny rapport utgitt av dyrevernorganisasjonen Anima. Rapporten “Hotellguide 2023” ser på hvordan hotellbransjen forholder seg til dyrevelferd for kyllinger,... Les mer »
animalia

Norsk Kylling får toppkarakter av Animalia

En omfattende revisjon av dyrevelferden til Norsk Kylling får karakter A i etisk regnskap. Fag- og forskningsorganisasjonen Animalia står bak revisjonen, som skryter av Norsk Kylling sitt helhetlige arbeid med dyrevelferd. – Revisjonen... Les mer »
Skadeforebyggende forum

Fredag 13: I mørket er alle elger grå

På fredag trettende kommer det til å skje 25 viltpåkjørsler. Ikke fordi det er fredag trettende, men fordi det i gjennomsnitt er så mange viltpåkjørsler som inntreffer hver dag. – Skadeforebyggende forum... Les mer »
norsk kylling

Johannes Høsflot Klæbo skal bidra til mer dyrevelferd

Johannes Høsflot Klæbo har signert en ny sponsoravtale med Norsk Kylling AS. Samarbeidet skal bidra til at flere velger dyrevelferd når de kjøper kylling. – Jeg har lyst til å bruke posisjonen min til... Les mer »
Miljødirektoratet

Naturpanelet: Fremmede arter stadig større trussel

Spredningen av fremmede skadelige arter globalt har aldri vært større og viser ingen tegn til å avta. Mange av tiltakene som kan stoppe spredning finnes, men er i liten grad igangsatt. –... Les mer »
måke

Fugleinfluensa i Bodø og Gildeskål

Gildeskål kommune har fått et varsel fra Mattilsynet om at det kan være funnet døde og syke fugler som skyldes fugleinfluensa i noen områder i Gildeskål. Fugleinfluensa er allerede påvist i Bodø... Les mer »
scandic havet

Scandic Hotels fjerner turbokylling fra menyen

Nordens største hotellkjede, Scandic Hotels, dropper turbokylling og forplikter seg til dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment. Omstillingen er godt i gang, og allerede synlig på menyen. Fra nå av vil du finne ECC... Les mer »
handeland

Verdens biedag og biologisk mangfold dagen

Lørdag 20. mai er det ”Verdens biedag” og førstkommenda mandag 27. mai er det ”Biologisk mangfold dagen”, to merkedager som det er viktig å gi litt oppmerksomhet. I den forbindelse har vi... Les mer »
nina

Nedgang i den norske ulvebestanden

I vinterens bestandsregistrering av ulv er det påvist færre ulvekull i helnorske revir og grenserevir siden i fjor. For første gang på sju år er det også dokumentert færre enn 100 ulver... Les mer »
nfk

5,25 millioner kroner til Vegaøyan verdensarvområde

Fylkesrådet har bevilget 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen, opplyser Nordland fylkeskommune. Vegaøyan verdensarv og buffersonen ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2004 som Norges første kulturlandskap på... Les mer »