Scandic Hotels fjerner turbokylling fra menyen

scandic havet

Nordens største hotellkjede, Scandic Hotels, dropper turbokylling og forplikter seg til dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment. Omstillingen er godt i gang, og allerede synlig på menyen.

Fra nå av vil du finne ECC markert på menyen når du spiser hos Scandic Hotels. Kjeden med over 83 hoteller i Norge har nemlig valgt å droppe turbokylling, og innfase den internasjonale dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC). Det betyr mer plass og saktere vekst for fuglene.

Tiltaket kommer til å påvirke over 150 000 fugler år etter år, og vil blant annet sikre dyrene bedre helse og gjøre at færre blir kastet.

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

– De var blant de første med å droppe buregg, og nå er de først ute med å droppe turbokylling blant de store hotellkjedene. Scandic skal ha skryt for at de setter fuglene i kyllingindustrien på agendaen. De er med på å skape reell endring ved å sette slike betydningsfulle krav til dyrevelferden, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Og han fortsetter – fremtidens forbrukere ønsker ikke å sette tennene i genetisk forvokste kyllinger som har problemer med å bære vekten av sin egen kropp. De ønsker kvalitet og at ansvar blir tatt med i matopplevelsene deres. Her løfter Scandic Hotels nivået betraktelig.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

Først i bransjen
Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, er glad for dialogen med Anima og stolt over velferdsløftet de nå vil gjennomgå.

– Som en stor aktør har vi et ansvar for å drive virksomheten vår på en bærekraftig måte, og en viktig del av dette ansvaret er å styrke fokuset på dyrevelferd. Vi er stolte over å kunne innføre ECC-standarden i Scandic. Jeg håper denne avtalen motiverer flere i bransjen til å følge etter, og at enda flere leverandører skrur opp tempoet og legger om produksjonen sin, sier Malting.

Les også:  Nå kommer disse nyhetene fra TINE til Bodø-butikkene

I likhet med Scandic har kjeder som Rema 1000, Oda, og Cirkle K også forpliktet seg til ECC-standarden, og kommet godt i gang med arbeidet. Dialogen med Anima har pågått siden 2020, og Scandic Hotels vil senest i utgangen av 2025 være ferdig med å innføre ECC-standarden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.