Flere folk i distriktene er et bra mål for Nordland

vinter biler

I stortingsmeldinga «Eit godt liv i heile Noreg – distriktspolitikk for framtida» legges grunnlaget for en ny og forsterka distriktspolitikk.

Denne distriktsmeldinga byr på en brei meny av tiltak for å få folkevekst i norske distrikt. Offentlige arbeidsplasser over heile landet, en tilpassa arealpolitikk og mer boligbygging er blant tiltaka.   

– Jeg gler meg til større frihet og vekst i distriktene. Vi skal få til mer boligbygging i Nordland og husbanken kommer til å få en sterkere rolle. Det blir ny politikk for statens retningslinjer for planverk og andre statlige føringer. Reglene trenger ikke være like i spredtbygde strøk som i byene og de store pressområdene. Distriktskommunene må selv kunne bestemme hvor det skal kunne bygges, sier Siv Mossleth (Sp), stortingsrepresentant for Nordland.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Regjeringa vil sikre alle tilgang til høghastighetsbreiband i løpet av 2025. Derfor har regjeringa fordelt 362 millioner kroner til utbygging av breiband. Fylker med mange distriktskommuner er prioritert i sterkere grad enn før.

– Vi har startet snuoperasjonen for å ta hele landet i bruk. Viktige seire er sikret, som gratis og billigere ferger, billigere billetter på FOT-flyrutene og utdanning også i distriktene. Men det har gått senere enn ventet nå fram med ny politikk med krig i Europa og en vanskelig verdensøkonomi. Distriktmeldinga skal brukes til å sette mer fart i et viktig arbeid, sier Mossleth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.