statens vegvesen

Oppfordrer reisende i Nordland til å sjekke trafikkinformasjon for ferjer

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene som planlegger å reise mellom Bognes og Lødingen, mellom Drag og Kjøpsvik og på E6 over Tysfjorden i helga til å ta høyde for at det kan bli... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: Reservasjon på ferger i Nordland må reduseres

Reservasjoner på statlige ferger i Nordland den siste tiden har ført til at godsbiler blir stående igjen, mens turistene blir prioritert. Av: Beate Bø Nilsen, gruppeleder for Høyres fylkestingsgruppe i Nordland. Det... Les mer »
nfk

17 gratis ferjestrekninger i Nordland

Fra 1. juli blir det gratis å ta ferje på 17 strekninger i Nordland. Det blir gratis for både kjøretøy og passasjerer. – De fleste har nok fått med seg denne endringen,... Les mer »
statens vegvesen

Bøtelegger ulovlig parkering på Bodø ferjekai

Stadig flere biler parkerer på Bodø ferjekai, uten at de skal være med ferja, melder Statens vegvesen. – Det har stått flere trailere feil vei i reservefeltet helt opp til avgang klokken... Les mer »
nfk

Viderefører Melbu – Fiskebøl som i dag

Torghatten Nord vant anbudet for Melbu – Fiskebøl, og skal drive sambandet videre fram til 31. januar 2026. Fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande, er fornøyd med at man nå har... Les mer »
nfk

Elferge inn på sambandet Tjøtta – Forvik

Boreal har satt inn den nye elferjen MF Stokkafjord på sambandet Tjøtta – Forvik. Tjøtta ligger i Alstahaug og Forvik ligger i Vevelstad i Nordland. «Stokkafjord» er en plug-in hybridferge, designet av... Les mer »
Statens vegvesen

Ferjesambandet på rv. 827 Drag – Kjøpsvik åpner 23. juni

Åpningen skjer 3 uker etter det som opprinnelig var planlagt. Forsinkelsen skyldes mer krevende grunnforhold enn forventet. Ferjesambandet på rv. 827 har vært stengt siden 1. april og skulle etter opprinnelig plan... Les mer »
statens vegvesen

Statens vegvesen setter inn ekstra ferjer i Nordland

Med allerede økende trafikk, har Statens vegvesen økt kapasiteten på riksvegferjene i nord. Flere ferjer og køvakter skal sørge for at trafikantene får en fin reise. Etter to år med pandemi og... Les mer »
nfk

Klart for Tonnes ferjeleie

Nordland fylkeskommune opplyser at det blir byggestart i juni, ferjeleiet skal stå ferdig sommeren 2024. Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Christie & Opsahl AS om bygging av ferjeleie på Tonnes i... Les mer »
ferge

Gratis ferje på mange strekninger i Nordland: Sjekk listen

Nå blir det gratis å ta ferje på mange strekninger i Nordland. Både for kjøretøy og passasjerer. – Føringene kommer fra sentrale myndigheter, og kompenserer oss for alle strekninger som har færre... Les mer »