ferge

LESERINNLEGG: Skuffet over at ikke fergeprisene ble halvert nå

FrP fikk ikke støtte fra de andre partiene i å bevilge 1,5 milliarder kroner for å halvere fergeprisene i år. Dette kunne Ap og Sp sørget for at fikk flertall, men det... Les mer »
ferge

FrP skuffet over at ikke fergeprisene ble halvert

FrP fikk ikke støtte fra de andre partiene i å bevilge 1,5 milliarder kroner i krisepakken for å halvere fergeprisene i år. – Dette kunne Ap og Sp sørget for at fikk flertall,... Les mer »
sylvi listhaug

FrP vil ha gratis ferge

Fremskrittspartiet vil gjøre alle fergereiser gratis. Partiet nå foreslår umiddelbar halvering av prisen. – Vi ønsker at fergene skal være en del av veien og gratis for alle enten det er riksvei- eller... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: Ap er uten troverdighet på fergepriser

Man vet det er valgkamp når Ap plutselig lover å løse problemene de selv har skapt. I flere år har Ap vedtatt kostbare «miljøkrav» til landets ferjer. Av Helge Andre Njåstad, kommunalpolitisk... Les mer »
Statens vegvesen

Hydrogenferja mellom Bodø og Lofoten lyses ut

Statens vegvesen lytter til ferjenæringen når fremdriftsplanen for anskaffelse av hydrogenferja mellom Bodø og Lofoten lyses ut. Det blir fortsatt 85 prosent hydrogen, men det blir mer tid til forberedelser og mindre... Les mer »
ferge

Gir mer til fergefylkene som har gått foran

FrP og regjeringspartiene har i dag i kommunalkomiteen blitt enig om å gi fergefylkene bedre kriterier og dermed fergependlerne bedre vilkår i årene framover.  Tirsdag 8. desember avga kommunal- og forvaltningskomiteen sin... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: FrP til kamp for lavere fergepriser

Det siste året har fergeprisene på Vestlandet og i nord eksplodert. Derfor foreslår Fremskrittspartiet i sitt alternative statsbudsjett å øremerke to hundre millioner kroner for å få lavere billettpriser. Av stortingsrepresentant Helge... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: Erna Solberg glemmer norske sjøfolk

Norske sjøfolk har alltid stått med trossa/lua i hånden. Sviktet under og etter den 2.verdenskrigen var hjerterå og den aller verste ovenfor: Nordmenn, ja også kvinner som sjøfolk på alle verdens hav... Les mer »
skip båt

LESERINNLEGG: Maritim politikk må gå fra ord til handling

– Den maritime næringen er i dag blant Norges mest globale, innovative og fremtidsrettede næringer og har sysselsetting, verdiskaping og ringvirkninger for andre næringer som gjør den til en viktig drivkraft i... Les mer »
kystverket

Kystverket styrker overvåkning av skipstrafikk

Ved å avverge skipsulykker bidrar Kystverkets sjøsikkerhetstjenester til å redusere risikoen for akutt forurensing og tap av menneskeliv på norskekysten. Vekst i havnæringene og i sjøtransporten vil sammen med klimaendringer kreve ytterligere... Les mer »