nordland fylke

Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Nylig behandlet Nordland fylkesting sitt høringssvar på endringer av fraværsgrensen. Arbeiderpartiet sliter med å forstå posisjonens motstand mot deres forslag. Partiet foreslo at fravær som skyldes innstilte og forsinkede båter, ferger og... Les mer »
nfk

Rødt kritisk til ferjeanbudet Dønna – Herøy

Gruppeleder for Rødti i fylkestinget, Synne Høyforslett Bjørbæk, er svært kritisk til at fylkesrådet ikke har tatt hensyn til innbyggeroppropet i det nye anbudet for fergestrekningen Dønna – Herøy. Høyforslett Bjørrbæk tok... Les mer »
nfk

Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Fylkesrådet i Nordland ønsker å utvide sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord. – Et viktig samband for reiselivet i regionen, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø, og putter én million kroner ekstra inn... Les mer »
nfk

Nordland: Støtt får ferjeanløp igjen

I nytt anbud som lyses ut for ferjesambandene Sund – Horsdal – Sørarnøy og Ørnes – Vassdalsvik – Meløysund – Bolga, økes størrelsen på ferjene. – Men ikke minst har vi lyttet... Les mer »
nfk

Nye miljøvennlige ferjer i Nordland

Norled vant anbudskonkurransen om ferjesambandene Stokkvågen-Lovund med mellomsteder og Stokkvågen-Træna med mellomsteder etter å ha levert et konsept som kutter utslipp med opptil 90 prosent. Tre nye batteri-hybrid ferjer skal inn på... Les mer »
nfk

Oppgitt over nei til kraftanalyse for Nordland

Fylkesrådets nei til en skikkelig kartlegging og analyse av kraftsituasjonen i Nordland er veldig uheldig mener Arbeiderpartiet. – Skuffende. Vi er et kraftfylke, og går mot et kraftunderskudd om få år. Dette... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune: Taktskifte med disponering av 32 milliarder

Det nye blågrønne fylkesrådet slo fast at det skulle bli et taktskifte da det tok over makten i Nordland etter valget i høst. Nå er det klart hvordan taktskiftet blir. Buss, hurtigbåt... Les mer »
veier

Nytt Sp-vedtak: Flere skal få bo og utdanne seg i distrikta

Senterpartiet går inn for at Husbanken skal få gi flere rimelige boliglån i 213 av de minst sentrale kommunene i Norge, at flere skal få ta utdanning der de bor og at... Les mer »
nfk

Nå er det 20 gratis ferjer i Nordland!

Alle ferjereiser til og fra øyer og samfunn uten fastlandsforbindelse blir gratis i Nordland fra og med i dag. – Dette er en god dag for næringsliv og innbyggere i fylket vårt.... Les mer »
ferge

– Du må forvente noe kø på ferjene i Nordland

Med ferietrafikk og godvær langs Nordlandskysten er presset på ferjene langs fylkesveg 17 merkbar. – Følg med på trafikkmeldingene, pust med magen og ta deg tid til en is, oppfordrer seksjonsleder for... Les mer »