senterpartiet

Senterpartiets Willfred Nordlund fra Nordland ny leder av Næringskomitéen på Stortinget

Nordlund ble valgt inn på Stortinget som fast møtende representant for første gang i 2017, og ble gjenvalgt ved årets valg. Han var også vararepresentant fra 2009 til 2017. − Jeg ser... Les mer »
senterungdommen

LESERINNLEGG: Senterungdommen fikk viktige gjennomslag i hurdalsplattformen

Med hurdalsplattformen ble det klart hva den nye regjeringen skal jobbe for å oppnå de neste fire år. Senterungdommen har jobbet gjennom, og fått mange gjennomslag i denne plattformen. Av Mikkel Sibe,... Les mer »
Foto: FrP

– Vi har store forventninger til Pollestad på nettolønnsordningen

Det ligger an til at det er Geir Pollestad fra Senterpartiet som blir ny næringsminister. Stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt fra Fremskrittspartiet mener at dette er godt nytt for maritim næring og norske... Les mer »
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Senterpartiet kritisk til statsbudsjettet: – Ser ikke hele Norge

Senterpartiet mener Solberg-regjeringens siste budsjett ikke tar tak i utfordringene med økende forskjeller på tvers av hvor folk bor og hva folk tjener. – Det er mye som må rettes opp i... Les mer »
Foto: Tor Bjarne Christensen.

Dette er miljøsakene Ap, Sp og SV er helt enige om

Betydelige klimakutt, satsing på tog, energisparing og vern av strandsonen er blant en lang rekke med miljøsaker som Ap, Sp og SV er enige om, ifølge Naturvernforbundets partiguide. – Ap, SV og Sp... Les mer »
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Senterpartiet vil sikre mer forutsigbarhet for forsvarsansatte

Det har over flere år vært kommunisert en utfordring fra Forsvaret at en ønsker lengre ståtid blant de ansatte, altså at personellet jobber lengre i Forsvaret, for å bygge et sterkere forsvar... Les mer »
politibil

Senterpartiet krever bedre polititjenester i Nordland

Regjeringen har lagt ned 126 lensmannskontor og sentralisert bort over 60 passkontor. I forrige uke kom plasteret på såret: To passbusser. En for Sør-Norge og en for Nord-Norge. – Bor man i distriktene... Les mer »
nordland sp

LESERINNLEGG: Trenger Norge pårørende?

Familieomsorgen blir gjerne omtalt som den usynlige omsorgen, som knapt registreres i saksbehandling, statistikker, nasjonalregnskap eller offentlige utredninger, til tross for at den har en årsverksinnsats på størrelse med den offentlige omsorgstjenesten.... Les mer »
kalkulator

LESERINNLEGG: Arveavgiften – Limis poltergeist

I Bodøposten.no 15. august truer FrPs Hans Andreas Limi med at et «rødgrønt» flertall etter valget kan trekke arveavgiften opp fra graven. Av Sigbjørn Gjelsvik, Senterpartiets finanspolitiske talsperson Jeg vet ikke hvor... Les mer »
Foto: Trondheim Havn

LESERINNLEGG: Frp «gønner på» så alle fakta forsvinner i blårøyken

Dette leserinnlegget er et tilsvar på leserinnlegget Senterpartiet følger MDG i miljøpolitikken i Bodøposten.no 17. juni 2021 av Bård Hoksrud (FrP). Av Siv Mossleh, transportpolitisk talsperson i Senterpartiet Bård Hoksrud jobber hardt... Les mer »