Reagerer på Helse Nord-forslag: – Vil ha satsing, ikke nedbygging

sp

Reaksjonene er sterke etter at en arbeidsgruppe i Helse Nord foreslår å legge ned akutt- og fødetilbud ved flere sykehus.

I forslaget som nylig ble lagt frem er akuttilbudet ved sykehuset i Narvik fjerna, og sykehuset i Lofoten legges ned. Det får Senterpartiet til å reagere.

− Situasjonen i Helse Nord er alvorlig. Vi trenger ikke mer uro. Vi trenger stabilitet. Da må det strakstiltak og langsiktige strategier til for å rekruttere og beholde helsepersonell i Nord-Norge, sier Siv Mossleth (Sp) Stortingsrepresentant fra Nordland, hun sitter i Helse- og omsorgskomiteen.

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

Flere partier på Stortinget tar nå til orde for å stoppe prosessen i Helse Nord, opplyser NRK.

− Ingen akutt- eller fødetilbud i dagens vedtatte sykehusstruktur kan kuttes. Regjeringserklæringa er tydelig på at regjeringa vil utvikle og styrke det desentraliserte sykehustilbudet i Norge, flytte mer av den elektive virksomheten ut til lokalsykehus, og styrke den lokale akuttberedskapen, sier Siv Mossleth.

− Statsministeren var tydelig på Dagsrevyen onsdag om at folk trenger trygghet og bolyst der de bor. Jeg forventer at Helse Nord tar til seg dette signalet før de sender forslag på høring, sier Mossleth.

Les også:  Nytt styre i KS Nordland

− At det vil bo folk i Nord-Norge er viktig for hele Norges sikkerhet og beredskap. Det som skjer i nord er også viktig for den nasjonale verdiskapinga. Særlig eksportinntektene fra sjømat og industri er viktig, og landsdelen har store naturressurser som er verdifulle for framtida. Da skal ikke vi ha nedbygging, men satsing, avslutter Mossleth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.