kystverket

Kystverket stenger farleia gjennom Molldøra i Lofoten

På grunn av anleggsarbeid for å utbedre farleia gjennom Molldøra i Nordland, vil farleia være stengt fra 1. oktober. Anleggsarbeidet i Kystverkprosjektet utdyping av Molldøra og Småskallan starter i begynnelsen av oktober... Les mer »
Mestergruppen

Byggtorget Lofoten hedret

Etter to år med pandemi-pause var det igjen duket for årskonferansen til Byggtorget og Byggeriet, da over 150 forhandlere og leverandører ble invitert til storslått fest på Lillestrøm 2. – 3. september.... Les mer »
Torghatten

Stor milepæl for hydrogenferjene til Lofoten

Det verdensledende skipsregisteret Lloyd’s Register godkjenner Torghatten Nords planer for hydrogenferjer over Vestfjorden. Rederiet tar dermed et viktig steg mot å starte byggingen av skipene i et prosjekt som får global oppmerksomhet.... Les mer »
nordvik

Toyota på topp i Lofoten første halvår

Ingen andre bilmerker har solgt flere biler i distriktet så langt i år enn Toyota. – En tillitserklæring, sier Ole Jonny Lorentzen fra Toyota forhandleren Nordvik på Leknes. Ferske tall fra bilsalget i... Les mer »
nfk

De grønne øyene i Lofoten får viktig drahjelp

– Vi ønsker å sikre at prosjektet Lofoten de grønne øyene har framdrift. Derfor går fylkesrådet inn med 600 000 kroner i tillegg til at vi kobler oss tettere på dette viktige prosjektet hvor... Les mer »
Forsvarets forskningsinstitutt

Forskningsprosjekt stenger seilingsled i Lofoten

I perioden 20. mai til 30. juni 2022 kommer seilingsleden mellom Stamsund og Ure i Lofoten til å være delvis stengt. Det er Kystverket som har gitt tillatelse til stengingen. Leden stenges... Les mer »
indianer

Lyse Netter fra Lofoten slipper debutalbumet «Fra diskolys til midnattssol»

Fredag 1. april slipper radioyndlingene i Lyse Netter sitt etterlengtede debutalbum «Fra diskolys til midnattssol». På «Fra diskolys til midnattssol» får man over 18 spor et innblikk i de fem lofotguttenes reise... Les mer »
ffi

VIDEO: Eksperiment i Lofoten i sommer – Forskere skal finne ut hva bardehvalen hører

– Denne kunnskapen er helt nødvendig for å beskytte hval mot støy fra mennesker, sier forsker Petter Kvadsheim ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). De siste hundre årene er det blitt stadig mer menneskeskapt... Les mer »
Kystverket

Unik smartbøye til Lofoten

En ny og «smart» bøye settes om kort tid ut i sjøen i Lofoten. Bøya er til forveksling lik et vest-kardinalmerke, men brukes kun til å måle vind, strøm og bølger. –... Les mer »
klassisk musikk

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest er tilbake!

Det er ganske nøyaktig to år siden pandemien satte en stopper for Lofoten Pianofestival 2020. Nå er arrangørene klare igjen og presenterer stolt et variert program fylt med musikere på internasjonalt høyt... Les mer »