avinor

Verden vil til Nord-Norge

Nord-Norge opplever en eventyrlig vekst i utlandstrafikk, med en imponerende økning i antall passasjerer og etableringen av nye direkteruter. Spesielt i Troms og Finnmark er veksten desidert mest synlig, med tall som... Les mer »
nfk

Akutt- og fødetilbud i Lofoten og Narvik fredes

– Statsråden har lyttet til fagfolkene og befolkningen i nord, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik etter at helse- og omsorgsministeren i dag fredet akuttkirurgien og fødetilbudet i Lofoten og Narvik. Hun ga... Les mer »
pressenytt

Smart løsning i Lofoten: Vinner designpris

Hele 97 prosent av landets kystfiskere er menn. To masterstudenter bodde fire uker blant Lofotens fiskere for å finne ut hvordan yrket kan bli mer likestilt og mangfoldig. Nå mottar prosjektet pris... Les mer »
nfk

Får 200 000 for å tilrettelegge tursti til Djevelporten

Nordland fylkeskommune har tildelt Djevelportens forening et tilskudd på 200 000 kroner for å tilrettelegge tursti til Djevelporten og Fløya. Fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik er glad for å kunne støtte det frivillige... Les mer »
doktor

Frp berømmer styret i Helse Nord for å stoppe raseringen av akutt- og fødetilbudet

Bård Hoksrud, Frps helsepolitiske talsperson, berømmer flertallet i styret i Helse Nord for at de ikke ville sende planene om blant annet nedleggelse av akutt- og fødetilbudet i Nordland ut på høring.... Les mer »
Foto: Ingrid Stavrum

LESERINNLEGG: Lofoten, livets siste destinasjon

Nord-Norge som destinasjon er hottere enn noen gang. Men ingen snakker om baksiden av eventyret, regjeringens ønske om å legge ned Gravdal Sykehus. Av: Jitse Jonathan Buitink, Nestleder, Nordland SV. Motivasjonen for... Les mer »
steddy

Steddy er klar for Nord-Norge

Norges nye håndverkstjeneste, Steddy, lanseres i Lofoten, Vesterålen, Narvik, Bodø, Harstad og Tromsø. – Nord-Norge har en stor andel boliger bygget i etterkrigstiden med behov for oppgradering av ulik art. Det er... Les mer »
nfk

Vil legge ned sykehus i Nordland: – Nå må nordlandssamfunnet si ifra!

Etter at Helse Nord nylig la fram drastiske forslag til endret struktur for sykehusene i Nordland, må nordlandssamfunnet være tydelig, og flest mulig må si sin ærlige mening om forslaget, oppfordrer fylkesrådsleder... Les mer »
sp

Reagerer på Helse Nord-forslag: – Vil ha satsing, ikke nedbygging

Reaksjonene er sterke etter at en arbeidsgruppe i Helse Nord foreslår å legge ned akutt- og fødetilbud ved flere sykehus. I forslaget som nylig ble lagt frem er akuttilbudet ved sykehuset i... Les mer »
pc

Kommuner i Nord-Norge kjøper PR-hjelp for å nå Helse Nord

Kommunene i Nord-Norge burde ikke trenge å kjøpe verken PR- eller kartleggingshjelp for å nå frem til Helse Nord. De settes nå i en uverdig situasjon i samhandling med en statlig aktør, mener... Les mer »