skatteetaten

Årets skreifiske: A-krimsenteret forventer bedring i arbeidsforholdene

Under fjorårets skreifiske avdekket a-krimsenteret grove brudd på arbeidstidsbestemmelsene. – Jeg forventer en bedring i år, sier leder for a-krimsenteret i Nordland Kurt Kolvereid Jacobsen.  –  A-krimsenteret har de siste årene fulgt... Les mer »
lofotfiske

Krisestart på årets skreisesong: Bare fisket halvparten så mye som i fjor

Det store skreifisket utenfor Nord-Norge er i gang. Men uvær og mindre fisk gjør at fiskerne bare har fisket drøyt halvparten så mye skrei som i samme periode i fjor, opplyser NRK.... Les mer »
ambulanse

14 personer til sykehus etter bussvelt i Lofoten

En buss med totalt 36 personer om bord har sklidd av veien og veltet i Lofoten. 14 personer får behandling ved sykehus, opplyser NRK. Flere personer skal ha blitt fastklemt i bussen.... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Uvær i nord: To nye farevarsel

Uværet som har vært den siste uken gir seg ikke med det første. Nå sender Meteorologisk institutt ut to oransje farevarsel i nord for onsdag, ifølge NRK. – Vi venter svært kraftige... Les mer »
svolvær

Hotelldirektør i Svolvær vil forby utleietjenesten Airbnb

Det florerer med Airbnb-muligheter om du vil reise til Lofoten. Men nå vil en hotelldirektør forby utleietjenesten, opplyser NRK. – Jeg mener vi burde forby Airbnb i Lofoten og andre turistutsatte områder... Les mer »
nfk

Må prioritere linjekapasitet i Lofoten og Vesterålen

– Mangel på overføringskapasitet i linjenettet i Lofoten/Vesterålen kan på sikt bli en alvorlig hemsko for næringsliv og befolkning. Nå må Statnett prioritere utbygging i dette området av fylket vårt, sier fungerende  fylkesrådsleder... Les mer »
nina

Vil redusere forsøpling i Lofotodden nasjonalpark

I Lofotodden la lokalbefolkningen merke til mer avfall i nasjonalparken, og nasjonalparkforvalterne var bekymret for hvordan de økte besøkstallene de senere årene påvirket naturen. Norsk institutt for naturforskning (NINA) gikk derfor inn... Les mer »
nfk

Naturregnskap for Lofoten

Fylkesrådet bevilger 700 000 kroner til Lofotrådet for å gjennomføre et forprosjekt om naturregnskap. -Et naturregnskap vil bli et viktig verktøy som gir bedre beslutningsgrunnlag for planleggere og beslutningstakere, sier fylkesrådets nestleder... Les mer »
møbelringen

Møbelringen inntar Vesterålen

Møbelringen åpner ny butikk i Vesterålen, midt mellom Harstad og Lofoten. – Vi vil gjøre det enklere for kundene å komme til oss, både med nettbutikk og flere fysiske butikker over hele... Les mer »
pressenytt

Fiskeskinnsko fra Gildeskål og Turistsatsing i Lofoten får innovasjonsstøtte

Bærekraftig og attraktivt reiseliv på Moskenes i Lofoten. Banebrytende gjenbruk for fiskeskinn med røtter i Gildeskål, Fauske og Mosjøen. Disse to nordlandsprosjektene får nå innovasjonsmidler fra DOGA. Totalt 660 000 kroner skytes... Les mer »