Forsvarets forskningsinstitutt

Forskningsprosjekt stenger seilingsled i Lofoten

I perioden 20. mai til 30. juni 2022 kommer seilingsleden mellom Stamsund og Ure i Lofoten til å være delvis stengt. Det er Kystverket som har gitt tillatelse til stengingen. Leden stenges... Les mer »
indianer

Lyse Netter fra Lofoten slipper debutalbumet «Fra diskolys til midnattssol»

Fredag 1. april slipper radioyndlingene i Lyse Netter sitt etterlengtede debutalbum «Fra diskolys til midnattssol». På «Fra diskolys til midnattssol» får man over 18 spor et innblikk i de fem lofotguttenes reise... Les mer »
ffi

VIDEO: Eksperiment i Lofoten i sommer – Forskere skal finne ut hva bardehvalen hører

– Denne kunnskapen er helt nødvendig for å beskytte hval mot støy fra mennesker, sier forsker Petter Kvadsheim ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). De siste hundre årene er det blitt stadig mer menneskeskapt... Les mer »
Kystverket

Unik smartbøye til Lofoten

En ny og «smart» bøye settes om kort tid ut i sjøen i Lofoten. Bøya er til forveksling lik et vest-kardinalmerke, men brukes kun til å måle vind, strøm og bølger. –... Les mer »
klassisk musikk

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest er tilbake!

Det er ganske nøyaktig to år siden pandemien satte en stopper for Lofoten Pianofestival 2020. Nå er arrangørene klare igjen og presenterer stolt et variert program fylt med musikere på internasjonalt høyt... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Norge viser vei med hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten

– Norge har ambisiøse mål og forpliktelser på klimaområdet. Derfor er det svært gledelig at vi er verdensledende på nye klimavennlige måter å reise på. Den første hydrogenferja er snart i drift... Les mer »
Statens vegvesen

Torghatten skal drifte hydrogenferjer fra Bodø til Lofoten

Statens vegvesen har signert kontrakt med Torghatten Nord om å drifte hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten fra 2025. Arbeidet som skal gjøres frem mot første ferjetur vil få stor betydning i Norge... Les mer »
Foto: Arnodd Håpnes

Nye tresorter i Vestvågøy i Lofoten: Naturvernforbundet krever totalforbud

I Vestvågøy i Lofoten ble det i 2019 registrert 86 spredte individer med lutz- og sitkagran, ifølge «Utredning av forbud mot utsetting av utenlandske treslag til skogbruksformål», som Miljødirektoratet og Landbruksdirektoratet står... Les mer »
posten

«Gyda» skaper forsinkelser for Posten i Nord-Norge

Det siste døgnet har kraftig vind, regn, is og glatte veier medført kansellerte båtruter, stengte bruer og veistrekninger. Værforholdene gjør at Posten kan bli forsinket med opptil to døgn enkelte steder. –... Les mer »
snøskred

Advarsel: Stor snøskredfare i Nordland

Det er betydelig fare for snøskred i Lofoten- og Vesterålen, Salten og i området rundt Svartisen, melder Varsom.no. Odd Roger Mikkelsen ved NVE anbefaler publikum å ta det med ro i helgen,... Les mer »