widerøe

Widerøe starter flere Bodø-ruter i sommer

I Norges mest omfattende undersøkelse om sommerens reiseplaner svarer 9 av 10 at de ønsker å reise i Norge på sommerferie. Nordlendingene ønsker deg sørover og øst- og vestlendingene til Helgeland og... Les mer »
hytter sommer

Frykter konsekvenser: En av ti nordmenn tenker å besøke Lofoten i sommer

Mange vil benytte sommeren til å oppleve Lofoten og andre populære turperler, viser en ny Ipsos-undersøkelse. – Kan gi stor slitasje, advarer Norsk Friluftsliv. I undersøkelsen, hvor Ipsos har intervjuet et landsrepresentativt... Les mer »
svolvær

Nordmenn velger Lofoten i sommerferien

Nordmenn vender blikket innover i eget land etter at myndighetene anbefaler å legge sommerferien innenlands i år. Lofoten seiler opp som en favoritt hos mange, melder Document. I en undersøkelse som er... Les mer »
fisk

Bygger rorbuer for 50 millioner i Lofoten

Utenlandske turister avbestiller mer enn noen gang, og reiselivsnæringen sliter i korona-situasjonen. Likevel satser Eliassen Rorbuer 50 millioner i Lofoten, opplyser NRK. – Å stoppe utbyggingen er ikke et alternativ. Vi har... Les mer »
musikk

Coronakrisen: Lofoten Pianofestival 2020 avlyses

Lofoten Pianofestival 2020 skulle egentlig gjennomføres 6. – 11. juli, men er nå besluttet avlyst grunnet coronaviruset, opplyser Våganavisa. -Vi har jobbet lenge for denne festivalen. Vi har solgt billetter og alle... Les mer »
sykehus doktor

Fire personer med coronavirus i Flakstad i Lofoten

Kriseledelsen i Flakstad melder nå om det fjerde positive tilfellet av covid-19 på personer bosatt i Flakstad, opplyser Avisa Lofoten. Det er til sammen tre positive prøver på personer som oppholder seg... Les mer »
lofoten reine

Lofoten og Vesterålen forlenger «søringkarantene»

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen viderefører lokale smittevernregler. Nå må også de på besøk fra Trøndelag i karantene, opplyser NRK. Dette skjer etter at Kommuneoverlegene søndag kveld har evaluert effektene av reglene... Les mer »
lofoten reine

Kommunene i Lofoten ber turistene dra hjem

Før helgen ble det sendt ut en SMS med informasjon om at det er nye restriksjoner i hele det norske samfunnet. Mandag gikk det ut en ny tekstmelding, med anmodning om å... Les mer »
virus

Coronaviruset: Krav om karantene i Vesterålen og Lofoten

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen skjerper karantenekravene. Alle som har vært sør for Dovre skal nå i karantene, opplyser NRK. Alstahaug kommune på Helgeland 9nnførte krav til hvem som skal i karantene,... Les mer »
lofoten

Mindre søppel på strendene i Lofoten

Hvert år slippes mellom åtte og 13 millioner tonn plast ut i i havene verden rundt. Men på strendene i Lofoten blir det funnet stadig mindre søppel, opplyser NRK. I en ny rapport publisert... Les mer »