Verden vil til Nord-Norge

avinor

Nord-Norge opplever en eventyrlig vekst i utlandstrafikk, med en imponerende økning i antall passasjerer og etableringen av nye direkteruter.

Spesielt i Troms og Finnmark er veksten desidert mest synlig, med tall som vitner om en kraftig økende interesse for regionen. Avinor, sammen med lokale reiselivsaktører og flyselskapene, har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av disse rutene.

– At stadig flere oppdager Nord-Norge som er spennende reisemål, er svært gledelig. Her har flere gode krefter i hele regionen jobbet for å skape gode reiselivsprodukter og opplevelser for alle som kommer. Gjennom samarbeidet mellom de lokale reiselivsaktørene, Avinor og flyselskapene, har det kommet flere direkteruter til Tromsø, Bodø, Evenes og Alta fra flere byer i Europa. Det er rett og slett en opptur for reiselivsnæringen i hele regionen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. 

Tromsø som vinterdestinasjon 
Tromsø lufthavn Langnes har vært midtpunktet for den formidable veksten i utlandstrafikk til Nord-Norge. Månedlige tall viser en betydelig økning i antall passasjerer til/fra utlandet spesielt om vinteren.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

For eksempel har antall passasjerer i november og desember 2023 økt med utrolige 74 prosent og 82 prosent sammenlignet med samme måneder i 2019. Dette er en sterk indikasjon på den økende populariteten til Troms og Finnmark og Nord-Norge som en internasjonal destinasjon. 

En historisk oppblomstring for Nord-Norge 
I tillegg til de økende trafikktallene til Tromsø lufthavn, Langnes, har det også blitt åpnet nye direkteruter til andre lufthavner i Nord-Norge, som Harstad/Narvik lufthavn, Evenes og Alta lufthavn.

Konsernsjef Abraham Foss kommenterer oppturen og fremhever lagarbeidet som ligger bak denne suksessen:

– Den formidable veksten i utlandstrafikk til Nord-Norge er et resultat av et tett samarbeid mellom Avinor, lokale reiselivsaktører og flyselskapene. Og ikke minst at reiselivsnæringen har klart å lage tilbud og tjenester som gjør det attraktivt for utenlandske turister.  Vi er stolte over å ha bidratt til å løfte frem Nord-Norge som en attraktiv destinasjon for internasjonale reisende. Denne utviklingen har åpnet opp for fantastiske muligheter for regionen, og vi ser frem til å fortsette å styrke tilgjengeligheten og reiselivsnæringen i Nord-Norge. 

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

– Vilt, vakkert og spennende  
Aase Marthe Horrigmo, direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, deler sin entusiasme for den økende interessen for Nord-Norge:  

– Nord-Norge, spesielt Troms og Finnmark og Lofoten, har lenge vært på radaren hos utenlandske turister. Vi er glade for at interessen øker og at flere og flere får øynene opp også for andre byer og steder i Nord-Norge. Nord-Norge har utrolig mye vilt, vakkert og spennende å by på – uansett om man vil få pulsen opp, drives av et adrenalin-rush, vil oppleve kunst, kultur og historie, eller ønsker seg stillhet, fred og ro. 

Horrigmo fremhever også de unike attraksjonene i Nord-Norge, som nordlyset, Bodø som europeisk kulturhovedstad i 2024, sjømat i verdensklasse, fjelltopper med spektakulær utsikt, hvalsafari og muligheten til å oppleve midnattssolen.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Hun understreker betydningen av økt tilgjengelighet og fremhever den nye direkteruten fra Frankfurt til Alta som en spennende mulighet for å tiltrekke seg internasjonale turister. 

Tirsdag 16. januar ble det annonsert en ny direkterute mellom Alta og Frankfurt med Lufthansa som åpner i desember 2024. Dette er den første dedikerte ruten for utlandsturisme inn til Alta, noe som åpner opp for et helt nytt reiselivseventyr for hele Finnmark.  

– Opprettelse av denne direkteruta med Discover Airlines er en stor milepæl for reiselivsnæringen i Altaregionen, og for hele lokalsamfunnet, fastslår reiselivssjef i Visit Alta Katja Pettersen. – Tilgjengelighet har alltid vært en stor utfordring og et hinder for ytterligere utvikling i vår næring, men denne nye ruten er en “gamechanger”. Discover Airlines bringer Europa nærmere Alta og Alta nærmere den store verden, jubler reiselivssjefen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.