nfk

Bygger fremtidens reiseliv i Nordland

– Nordlands nye reiselivstrategi er ambisiøs og framtidsrettet med sine mål om reduserte klimautslipp og grønn omstilling. I denne nye strategien tar vi et steg videre mot ambisjonen om et regenerativt reiseliv... Les mer »
skispor

Nordmenn har nominert over 1000 naturopplevelser de er redde for å miste

Mange er bekymret for at nedbygging av natur og klimaendringer går utover naturopplevelsene våre. Det er fortsatt mulig å nominere det man er mest redd for å miste. WWF, DNT og Norsk Friluftsliv inviterte tidligere... Les mer »
dnt

Beste påskestart på mange år

Vær, føre og stor pågang har gitt en svært sterk påskestart for DNT. – Tydelig at folk vil til fjells. – Det er sjeldent fine føreforhold og strålende sol fra skyfri himmel i store deler av landet. Visnakker skikkelig eventyrpåske for turfolket i... Les mer »
snøskred

Fjellvettreglene oversatt til flere språk

DNT og Røde Kors går denne påsken sammen for å spre Fjellvettreglene til utenlandske påsketurister. De to organisasjonene mener behovet for informasjon om trygg ferdsel er stort. På den årlige Fjellvettdagen 3. april sprer... Les mer »
nfk

Unngikk mindre penger til reiselivet i Nordland

– Mindreforbruk på andre budsjettposter gjør at vi slipper å kutte i bevilgningen til Nordnorsk reiseliv i 2023, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland. Fylkesrådet har tidligere... Les mer »
ambulanse

14 personer til sykehus etter bussvelt i Lofoten

En buss med totalt 36 personer om bord har sklidd av veien og veltet i Lofoten. 14 personer får behandling ved sykehus, opplyser NRK. Flere personer skal ha blitt fastklemt i bussen.... Les mer »
svolvær

Hotelldirektør i Svolvær vil forby utleietjenesten Airbnb

Det florerer med Airbnb-muligheter om du vil reise til Lofoten. Men nå vil en hotelldirektør forby utleietjenesten, opplyser NRK. – Jeg mener vi burde forby Airbnb i Lofoten og andre turistutsatte områder... Les mer »
elden advokatfirma

Lagmannsretten frifinner Andrey Yakunin – Mener Regjeringen har gått utover sine fullmakter

Hålogoaland lagmannsrett har opprettholdt frifinnelsen av Andrey Yakunin. – Lagmannsretten fastslår at sanksjonsforskriften ikke er ment å ramme turisters bruk av hobbydroner på norsk jord, sier Yakunins forsvarer advokat John Christian Elden... Les mer »
Hamarregionen reiseliv og utvikling

Norsk jernbanemuseum: Stålvogntogets siste reis på Nordlandsbanen

Nylig vendte Stålvogntoget snuten nordover med en rekke internasjonale gjester om bord. Dette kan bli den siste gangen Norsk jernbanemuseum får kjøre med sitt historiske tog på Nordlandsbanen. – Ja, dette blir... Les mer »
nidaros

Langsiktig pilegrimssatsning gir gode resultater

Pilegrimsleden – St. Olavsvegene til Trondheim, ble offisielt åpnet av HKH kronprins Haakon 29. juli 1997. De merkede rutene utgjør et nettverk av pilegrimsleder fra alle himmelretninger. – Norge er det eneste... Les mer »