nordic

Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Det ble en meget godt besøkt hotellåpning da gjester og Bodøs befolkning endelig kunne tre inn dørene på nybygde Wood Hotel på Rønvikfjellet i Bodø. Snaut to år etter byggestart kunne Wood... Les mer »
nfk

5, 6 millioner til Vegaøyan verdensarvområde

Opplæring av fuglevoktere, restaurering av bygg og et sjøfuglsymposium er blant prosjektene som får støtte. – Det er viktig å gi støtte til Vega verdensarv for å støtte både istandsetting av bygninger... Les mer »
nfk

Nordlandsruta anbefales av The Guardian

Nordlandsruta er en av deres fem anbefalinger til hvordan man kan feriere som en lokal på en miljøvennlig måte. I år er det mulig å melde seg på fellesturer, hvor man får... Les mer »
nfk

Vil ha turistskatt i Lofoten

– Et av verdens vakreste steder har blitt skjemmet av forsøpling og avføring de siste årene. Lofoten har ikke råd til å skaffe nok offentlige toaletter eller ta imot avfall fra opp... Les mer »
Kulturminnefondet

MK Faxsen får over en halv million kroner i støtte fra Kulturminnefondet

Nå har Faxsen behov for en større restaurering, og Kulturminnefondet bidrar med 625 000 kroner som skal støtte arbeidet. MK Faxsen er en Skandferkutter som opprinnelig er bygd som fiske- og fraktfartøy... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Norge er et populært reisemål. Mange destinasjoner opplever vekst – noen mer enn andre. Her er natur. Her er kultur. Og her er det trygt å feriere. Av: Næringsminister Jan Christian Vestre... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Bodø2024, verdiløst drømmeri?

Hvorfor mener nordmenn at kultur er verdiløst? Kan det være den kjølige lufta som gjør oss både fysisk kalde og følelseskalde? Eller har vi nok med å overleve i nordlige strøk, og... Les mer »
scandic

Scandic og Meyergården i Mo i Rana forlenger

– Et viktig hotell som befester vår posisjon som markedsledende i nord, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.  Scandic Norge og Meyergården Turisthotell AS har signert en franchiseavtale for fem... Les mer »
nfk

Det blir fortsatt sommerrute Bodø – Myken – Træna

Turistruta langs øyene på ytre Helgeland var foreslått nedlagt. Men nå har fylkesrådet vedtatt å fortsette tilbudet. – Hurtigbåtene fra Sandnessjøen og fra Bodø vil møtes på Træna. Nordgående båt vil deretter... Les mer »
avinor

Verden vil til Nord-Norge

Nord-Norge opplever en eventyrlig vekst i utlandstrafikk, med en imponerende økning i antall passasjerer og etableringen av nye direkteruter. Spesielt i Troms og Finnmark er veksten desidert mest synlig, med tall som... Les mer »