pressenytt

Fiskeskinnsko fra Gildeskål og Turistsatsing i Lofoten får innovasjonsstøtte

Bærekraftig og attraktivt reiseliv på Moskenes i Lofoten. Banebrytende gjenbruk for fiskeskinn med røtter i Gildeskål, Fauske og Mosjøen. Disse to nordlandsprosjektene får nå innovasjonsmidler fra DOGA. Totalt 660 000 kroner skytes... Les mer »
albert einstein

Israel investerer 18 millioner dollar i nytt Albert Einstein-museum

Israels regjering har vedtatt å bygge et Albert Einstein-museum ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem – en investering på 18 millioner amerikanske dollar. Museet vil ta i bruk banebrytende utstillingsteknikker for å... Les mer »
reiser ferie

Bodø godkjent som bærekraftig reisemål

Visit Bodø har siden 2019 jobbet med et prosjekt som dreier om bærekraftig reisemål. Dette inngår i en merkeordning initiert av Innovasjon Norge og fører til at man som reisemål kan oppnå... Les mer »
statens vegvesen

Stor interesse for å designe attraksjonen Nasjonale turistveger

81 arkitekter og landskapsarkitekter ønsker å bistå Statens vegvesen med å utforme fremtidens turistvegattraksjoner. Statens vegvesen utlyste nylig en tredje runde for å finne nye formgivere til turistvegprosjekter som planlegges gjennomført i... Les mer »
Foto: Svein Spjelkavik

– The Whale bør bygges snarest, det vil hele reiselivs-Norge tjene på

Erlend Bullvåg regner som en av landsdelens beste foredragsholdere, og fengslet tilhørerne i Fyrvika på Andenes. Der fortalte han at The Whale nå må bygges snarest. – The Whale har potensialet til... Les mer »
nordkapp

Ankesaken om Nordkapp: – Nok en seier for friluftslivet og allemannsretten

Nordkapp kommune vant i dag over hotellkjeden Scandic i ankesaken i den langvarige striden om Nordkapp-platået. Norsk Friluftsliv er svært fornøyd med dommen. – Dette er en prinsipielt viktig dom, og en... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: Reservasjon på ferger i Nordland må reduseres

Reservasjoner på statlige ferger i Nordland den siste tiden har ført til at godsbiler blir stående igjen, mens turistene blir prioritert. Av: Beate Bø Nilsen, gruppeleder for Høyres fylkestingsgruppe i Nordland. Det... Les mer »
hurtigruten

Fulle Hurtigruteskip i sommer: Skal vise fram norskekysten til 75 000 gjester

Hurtigruten Norge gleder seg over fulle skip i sommer, og håper det vil hjelpe reiselivet langs kysten med å hente seg inn etter pandemien. I 2022 vil Hurtigruten Norges skip frakte 10... Les mer »
ferje

Turister gir milliarder i kassa i Nordland

Butikkhandelen i Nordland omsatte i juli og august i fjor for fem milliarder kroner. Det er nest mest på landsbasis. På fylkesbasis utgjorde sommerhandelen 19 prosent av årsomsetningen. I de tre største... Les mer »
nfk

Fem millioner kroner til Vegaøyan

Nordland fylkeskommune har fordelt 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen. Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen er Nordlands eneste verdensarvlokalitet, og innehar enestående universelle verdier som Nordland fylkeskommune er forpliktet... Les mer »