Det blir fortsatt sommerrute Bodø – Myken – Træna

nfk

Turistruta langs øyene på ytre Helgeland var foreslått nedlagt. Men nå har fylkesrådet vedtatt å fortsette tilbudet.

– Hurtigbåtene fra Sandnessjøen og fra Bodø vil møtes på Træna. Nordgående båt vil deretter fortsette til Myken, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

– Det blir sommerrute også i 2024, strekningen Bodø-Træna-Bodø. Båten skal ha kapasitet på 90 passasjerer, og det stilles også krav om mulighet for enkel kioskservering om bord, sier fylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Anbudet sikrer sommerrute de neste fem årene – til og med 2028. Dette vil skape forutsigbarhet for reiselivet og de som bor på øyene, eller har sine fritidsboliger der, mener Dobak Kvensjø.

Fylkesråd Kvensjø er glad for at tilbudet opprettholdes også sommeren 2024. Hun forteller at det har vært et svært stort engasjement rundt denne hurtigbåtruta.

– Helgeland er fantastisk, og stadig flere turister får nå øynene opp for verdens vakreste kyst. Med sommerruta legger vi til rette for at enda flere får oppleve dette vakre området. På den måten kan vi være med å bygge opp den fra før svært viktige reiselivsnæringen i fylket vårt, poengterer Kvensjø.

Les også:  Nytt kontorhotell på Stormyra i Bodø

Fylkesråden er klar over at det av mange har vært et ønske om å utvide dette tilbudet til tre måneder – fra to måneder som tidsperioden har vært de årene sommerruta har eksistert.

– Vi må ikke glemme at det forrige fylkesrådet hadde foreslått å ta bort dette tilbudet. Jeg er glad for at vi fant rom i budsjettene til å kunne ta den inn igjen med samme omfang som den har vært tidligere, avslutter fylkesråden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.