nfk

Det blir fortsatt sommerrute Bodø – Myken – Træna

Turistruta langs øyene på ytre Helgeland var foreslått nedlagt. Men nå har fylkesrådet vedtatt å fortsette tilbudet. – Hurtigbåtene fra Sandnessjøen og fra Bodø vil møtes på Træna. Nordgående båt vil deretter... Les mer »
nfk

Billigere buss i Nordland for de unge

Fra 1. januar blir det billigere å reise med både buss og båt. Særlig for de unge vil noen billetter bli mye billigere. I dag får alle studenter til og med 29... Les mer »
nfk

Sør-Arnøy: To nye kaier for framtida

Det var jubel og kakefest på Sør-Arnøy da den splitter nye hurtigbåtkaia og industrikaia ble formelt innviet. Nordland fylkeskommune har gjennom de siste årene etablert flytekai for hurtigbåtene langs Nordlandskysten mange steder.... Les mer »
nfk

Oppgitt over nei til kraftanalyse for Nordland

Fylkesrådets nei til en skikkelig kartlegging og analyse av kraftsituasjonen i Nordland er veldig uheldig mener Arbeiderpartiet. – Skuffende. Vi er et kraftfylke, og går mot et kraftunderskudd om få år. Dette... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune: Taktskifte med disponering av 32 milliarder

Det nye blågrønne fylkesrådet slo fast at det skulle bli et taktskifte da det tok over makten i Nordland etter valget i høst. Nå er det klart hvordan taktskiftet blir. Buss, hurtigbåt... Les mer »
nfk

Sommerrute til Myken også i 2024

Selv om det synes lenge til den lyse årstiden i Nordland, avslører fylkesrådet allerede nå at sommerruta til Myken blir å gå også i 2024. – Ruta har vært en stor suksess... Les mer »
nfk

Kutter prisene på hurtigbåt

– Vi kutter prisene på hurtigbåt med ytterligere 25 prosent. Det vil bety mye for innbyggere på Nordlandskysten, særlig for de som bruker hurtigbåten jevnlig, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne... Les mer »
nfk

Gebyrlegger båt- og ferjeoperatører i Nordland

De fire første månedene i 2023 har selskapene blitt ilagt gebyrer for rundt 4,3 millioner kroner. Under det nylig avvikla fylkestinget stilte fylkestingsrepresentant Richard Dagsvik et tilleggsspørsmål under en interpellasjonsdebatt om innstilte... Les mer »
nfk

Senker prisen på hurtigbåt i Nordland

Fylkesrådet vil kutte i billettprisen på hurtigbåt i Nordland. Prisen for passasjerene blir 25 prosent lavere dersom fylkestinget stiller seg bak forslaget som omfatter alle de 21 fylkeskommunale hurtigbåtrutene i Nordland.  ... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Ønsker krav om nullutslipp for ferjer og hurtigbåter

– For å nå klimamålene vi har satt oss under Paris-avtalen, er det helt avgjørende å redusere utslippene fra transportsektoren. Både staten og mange fylkeskommuner har allerede erstattet gamle dieselferjer med nullutslippsalternativer,... Les mer »