Sommerrute til Myken også i 2024

nfk

Selv om det synes lenge til den lyse årstiden i Nordland, avslører fylkesrådet allerede nå at sommerruta til Myken blir å gå også i 2024.

– Ruta har vært en stor suksess og har betydd mye både for turister og fastboende. Derfor lyser vi ut et anbud på denne strekingen også for neste sommer, sier fylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø.

Tilbudet vil trolig bli ganske likt årets, dog med noen justeringer i reisetidene. Tidligere møttes hurtigbåtene fra Sandnessjøen og fra Bodø på Myken, men neste år vil de møtes på Træna. Nordgående båt vil deretter fortsette til Myken

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Vi lyser nå ut en anbudskonkurranse for strekningen Bodø-Træna-Bodø, og vi har gode forhåpninger om at vi får rederi til å trafikkere strekningen. Anbudet vil bli utformet med to ulike tidsalternativ, henholdsvis i skoleferien (8 uker) og for en full tremånedersperiode. I følge anbudet skal båten ha kapasitet på 90 passasjerer, og det stilles også krav om mulighet for enkel kioskservering om bord. Anbudet er tenkt lyst ut med en varighet på fem år noe som vil kunne skape forutsigbarhet for reiselivet og øvrige reisende, sier Dobak Kvensjø.  

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Fylkesråd for næring Bjørn Larsen er ikke overraskende svært glad for at tilbudet opprettholdes også sommeren 2024.

– Helgeland er fantastisk og stadig flere turister får nå øynene opp for dette faktumet. Vi som politikere må støtte opp om denne utviklingen, og legge til rette for at enda flere får oppleve verdens vakreste kyst. På den måten kan vi være med å bygge opp den fra før svært viktige reiselivsnæringen i fylket vårt. Vi skal heller ikke glemme at Myken-ruta også gir et utvidet reisetilbud til de som arbeider og bor langs kysten i dette området, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.