Alcoa Mosjøen: Ny induksjonsovn står ferdig – En massiv investering i det grønne skiftet

alcoa

Den nye induksjonsovnen til Alcoa Mosjøen er det globale aluminiumsselskapet sitt største vekstinvesteringscase for hele 2021 og et viktig skritt i det grønne skiftet.

Induksjonsovnen står nå klar til å resirkulere post-industrielt aluminiumslegeringer kun ved hjelp av fornybar energi. Dette er det grønne skiftet i praksis, sier Verksdirektør, Roy Hammer.

Alcoa- og Norge sitt nordligste aluminiumsverk, Alcoa Mosjøen, har gleden av å presentere sitt nyeste avkarboniseringsprosjekt – den nye induksjonsovnen.

I byen midt i Norge vil Alcoa nå gi skrapmetall nytt liv og virkelig utnytte det sirkulære potensialet i mulighetens metall. Hele prosessen er drevet på fornybar energi fra vind- og vannkraft. Dermed er det en 3x-grønn effekt hvor man resirkulerer gammelt metall til nytt liv, mye mer energieffektivt, uten CO2-utslipp.

Induksjonsovnen er et samarbeid mellom Alcoa og metallforhandler, MMG. MMG vil levere rent, skrapmetallet i form av aluminiumslegeringer. Et høykvalitets og verdifullt restprodukt fra ulike industrielle prosesser. Metallet inngår i eksisterende transport slik at det ikke er heftet med ytterligere utslipp. Alcoa Mosjøen smelter om aluminiumslegeringene, tilsetter primæraluminium etter kundens spesifikasjoner og sender metallet tilbake til bl.a. MMG og en ny livssyklus til alt fra elbiler og sykler til resirkulerbare bokser. Resultatet er at Alcoa i Norge nå kan tilby verden etterlengtet lavkarbonaluminium.

– Dette er en ressurs som det er veldig viktig ikke går til spille. Her utnytter vi virkelig det rå potensialet som finnes aluminium. Det er et uendelig resirkulerbart grønt metall, gjenbrukt på en grønn måte gjennom fornybar energi, og er, gjennom sine egenskaper, en viktig byggestein i den grønne omstillingen. Dette er det grønne skiftet i praksis, sier Verksdirektør Alcoa Mosjøen, Roy Hammer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.