3 av 10 unge krasjer og stikker av!

vinter biler

Nå starter Black Week, en av de verste bulkeukene i året. I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 35 prosent av bilister under 30 år at de har bulket en annen parkert bil og stukket av.

– Altfor mange gjør seg til kjeltring, og påfører andre bilister store utgifter, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I fjor registrerte forsikringsbransjen 2.266 skader etter påkjørsel på parkert bil i løpet av Black Week, det høyeste antallet noensinne, viser tall fra Finans Norge.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Bulkeskader blir dyrere og dyrere å reparere. I fjor var kostnaden for skader etter påkjørsel på parkert bil i Black Week over 34 millioner kroner for forsikringsbransjen. At folk stikker av etter å ha bulket en parkert bil er frekt. Det er sure penger å måtte betale reparasjon av egen lomme for de uten dekning på forsikringen, sier han.

De siste fem årene har forsikringsbransjen dekket kostnader på over 100 millioner kroner for skader etter påkjørsel på parkert bil under Black Week, viser tallene. Snittet per skade i fjor var på over 15.000 kroner.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

– Det bulkes jevnt over mest på fredagene i Black Week, og mannlige sjåfører dominerer. Menn satt bak rattet i over 70 prosent av de registrerte skadesakene. Samtidig ser vi at det er aldersgruppen 50 til 64 år som topper skadestatistikken, sier Brandeggen.

Samlet registrerte forsikringsbransjen 11.437 bilskader i Black Week i fjor, til en kostnad på vel 310 millioner kroner. De siste fem årene har det vært registrert over 48.000 bilskader i Black Week, til en kostnad på over 1.1 milliarder kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.