– Coop selger turbokylling mot medlemmenes ønske

anima

Dyrevernorganisasjonen Anima mener Coop-ledelsen må lytte til medlemmene og fjerne turbokylling fra butikkhyllene akkurat som Rema 1000 har gjort siden 2018.

Over 7 av 10 Coop-medlemmer ønsker at Coop skal slutte å selge kylling av typen Ross 308, også kjent som turbokylling, viser en meningsundersøkelse YouGov har utført på vegne av dyrevernorganisasjonen Anima.

– Turbokyllingen er avlet til å vokse fra 50 gram til over 2 kilo på kun fem uker. Den ekstreme avlen gjør at kyllingene har problemer med å gå, får et svekket immunforsvar, sviskader på beina og hjertesvikt. Coop-medlemmer er opptatt av dyrevelferd og ønsker ikke å betale for dårlig dyrevelferd, sier Niklas Fjeldberg, kampanjeleder i Anima.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Flere av Norges største bedrifter, som Rema 1000, Oda, Strawberry Hotels og Scandic Hotels, har allerede startet eller helt faset ut Ross 308, og innført den internasjonale dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC).

– ECC sikrer blant annet at kyllingene vokser saktere og har mer plass, som er helt avgjørende for dyrevelferden. Ved å ikke droppe turbokylling gambler Coop-ledelsen med bedriftens gode rykte, og er i ferd med å sette fyr på medlemsdemokratiet. Hvis dagligvareaktøren ville, kunne de satt en tidsfrist for utfasing allerede i dag, men velger heller å spare et par ekstra kroner på bekostning av dyrene, sier Fjeldberg.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Undersøkelsen viser også at over ni av ti Coop-medlemmer mener dyrevelferd er viktig og at over halvparten av medlemmene er villige til å droppe å handle hos Coop om aktøren ikke tar nok ansvar for dyrevelferden.

– Hvilken annen bedrift ville fortsatt med noe som gjorde at over halvparten av kundene sa de ville vurdere å droppe å handle hos deg? Coop skal i teorien være et medlemsdemokrati der medlemmene skal være med å bestemme, med motto som “Eier du litt, bestemmer du litt”. Men i denne saken overser Coop-ledelsen medlemmenes tydelige krav, og viser at medlemmene taler for døve ører, forteller Fjeldberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.