julebaking

Pandemi gir julebakst-boom

I år kommer det til å bli bakt ekstra mange julekaker i de tusen hjem. Smittebølge nummer to i koronapandemien har tvunget nordmenn tilbake i hjemmeisolasjon i tiden frem mot jul. Og... Les mer »
hes

Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld slipper låta «Hjem»

To av landets mest folkekjære artister, Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld, har funnet sammen og slipper låten «Hjem», 27. november. En sang som fremdeles er brennaktuell. Fjeld og Sivertsens skrev låten til... Les mer »
Iselin Nybø

Iselin Nybø til bedrifter: – Start forberedelsene før jul!

Næringsminister Iselin Nybø oppfordrer alle bedrifter som planlegger å søke kompensasjon i januar til å starte forberedelsene før jul. Bedrifter som ikke har regnskapsfører eller revisor blir oppfordret til å skaffe seg... Les mer »
avfall norge

Rekordhandel på nett skaper papp-berg

Både handelsstanden og post- og pakkeselskapene forventer rekordhandel på nett i forbindelse med black friday og jul. Det betyr store berg av papp og plast. – De eskene som folk får hjem... Les mer »
hes

MUSIKK: Ine Hoem slipper julelåta «Å, signa natt»

På tampen av året slipper Ine Hoem den nydelige julesingelen «Å, signa natt» (O, helga natt) gjendiktet til nynorsk av hennes far, forfatteren Edvard Hoem.  – Jeg ønsket å tenke helt nytt rundt... Les mer »
julegave

Annenhver nordmann vil handle på Black Friday

Koronasituasjonen til tross, en fersk undersøkelse fra betalingsselskapet Nets viser at både forhandlere og kunder ser frem til shopping på Black Friday. Over halvparten av oss planlegger allerede å handle, og åtte... Les mer »
julelys

Historisk julehandelsvekst i Nordland

Virkes julehandelsprognose anslår det kommer til å bli handlet for 2,9 milliarder i Nordland i desember, en økning på 8,5 prosent fra i fjor. Prognosen, som er utført av Kvarud Analyse på... Les mer »
destilleri

Akevitt Blank fra Norge kåret til verdens beste akevitt

Det er travle dager på Oslo Håndverksdestilleri. Årets Juleakevitt skal tappes fra rødvinsfatene over på flasker når telefonen fra London kommer. Både Akevitten og Juleakevitten deres har fått gull, men deres Akevitt Blank... Les mer »
julegave

Rekordmange skal handle på nett under årets Black Friday

Nesten 2 millioner nordmenn skal handle på nett under årets Black Friday, og omtrent like mange velger bort fysisk handel på grunn av Covid-19. Norske nettbutikker og leveringstjenester stålsetter seg for tidenes... Les mer »
øl

PODCAST: Ny test av juleøl

Ølekspert Stian Kristiansen fra Gulating i Bodø og nyhetsredaktør Gunnar Andreassen i Bodøposten.no skal teste årets juleøl en ny podcast. – Podcasten om juleøl har blitt en tradisjon for Bodøposten.no, og vi... Les mer »