Undersøkelse avslører: Single nordmenn dater for å dempe ensomheten i julen

jul

Når det glitrer av lys rundt oss og lukten av jul brer seg, sprer det seg også en varm stemning. Det er noe veldig romantisk med julen, men for mange single nordmenn kan det være vanskelig å unngå det romantiske julepresset. – En del single nordmenn dater for å føle seg mindre ensomme, sier datingekspert. 

Ifølge en undersøkelse utført av happn leter halvparten av norske single etter kjærlighet i julen, og 1 av 5 oppgir at de føler seg mindre ensomme hvis de dater på denne tiden av året.

– Hvis man dukker opp singel i en familiemiddag, dukker raskt spørsmålet «Fortsatt singel?» opp. I tillegg er det fullt av kjærestepar som drar på jueldater i SoMe. Og ikke nok med det, det florerer jo av romantiske komedier på norske TV-skjermer. Alt dette gjør at mange kjenner på et sosialt press for å finne noen å være med i julen, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn og legger til:

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Det er viktig å huske på at det er innafor å være singel, også i julen. Og hvis man føler at en juledate hjelper med å dempe ensomheten, så er julen veldig godt egnet til å finne på noe gøy og kreativt med ditt crush.

Mange nordmenn som bor et annet sted enn der de er fra, drar hjem i julen for å tilbringe tid med venner og familie. For single som tar turen hjem er det fort gjort å møte en gammel flamme helt tilfeldig, kanskje du støter på «the one that got away» i en helt tilfeldig setting. For single kan dette gjøre at de må ta stilling til et klassisk dilemma, bør man ta opp kontakten med en flamme fra gamle dager?

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Undersøkelsen viser at 3 av 10 er åpne for gamle, så vel som nye crush. Hvis man har tenkt på å ta opp kontakten en stund, kan julen være riktig tid å gjøre dette på, sier Mathiesen og legger til:

– Det kan være både gøy og lurt å gi gamle flammer en ny sjanse, plutselig viser det seg at dere kommer bedre overens nå enn forrige gang dere møttes. Kanskje dere begge har modnet og blitt bedre matcher for hverandre siden sist? 

Mathiesen oppfordrer til å ta kontakt om du er nysgjerrig på noen du har hatt god kjemi med tidligere og har tips om du ønsker å sende «den meldingen» du har tenkt på:

– Det er lurt å gjøre meldingen personlig, kanskje dere har en felles referanse, som en serie eller en sang, du kan bruke for å ta opp kontakten?

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

Vis at du ønsker å date i julen
Mange kjenner nok på at det kan være utfordrende å få tid til å date i julestria og i romjulen, når kalenderen gjerne er full. Hvis du ønsker å dra på date, sørg for å være tilgjengelig og sosial når du har tid. Si ja til sosiale sammenkomster og om du er du aktiv på datingapper, bør du i profilen din vise at du ønsker å date i julen, sier Mathiesen. 

– De fleste tenker kanskje at single tar en pause fra dating på denne tiden, men sannheten er at det er høy aktivitet på datingmarkedet og mange muligheter for å dra på en gøy og koselig juledate, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.