Sensorteknologi gjør landbruket mer effektivt og bærekraftig

bosch cloud

Vi blir stadig flere mennesker i verden og må dyrke enda mer mat – uten at dyrkingsarealet blir større. Bøndene må derfor øke avlingene sine i stedet. I 1900 kunne en bonde brødfø fire personer. I dag er tallet 155 personer, og det bør helst fortsette å øke.

Nå kan sensorteknologi fra Bosch bl.a. spare bøndene for inspeksjoner av åkrene, redusere bruken av plantevernmidler, optimalisere avlinger og sikre at melken i melkebeholderen ikke blir sur.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Det er faktisk bilteknologi som er en stor del av innovasjonen innen landbruket. Et eksempel på den bilteknologien som brukes innen landbruket i dag, er MEMS-sensorer. Disse sensorene samler inn mikroklimatiske data, som temperatur og fuktighet i luft og jord. Informasjonen sendes til bondens smarttelefon, slik at han alltid kan holde et øye med avlingene uten å selv måtte gå ut på åkrene.

Les også:  Markedsføring av Fitline

Overvåkingssystemet presenteres i disse dager for offentligheten på Agritechnica i Hannover, som er verdens største messe for landbruksutstyr. Her stiller Bosch også ut en rekke andre nye teknologier beregnet på landbruket.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.