Gøy med gresskar til Halloween!

halloween

Det er deilig å ta seg tid til en feiring med familie og venner i mørke oktober. Halloween er årets skumleste fest, og feires alltid 31. oktober, gjerne med gresskarlykt på trappen.

Det er et tegn på at små utkledde barn kan komme på «knask eller knep»-besøk. Da er det lurt å ha noe smågodt på lur.

Halloween har de siste årene blitt mer og mer populært i Norge. Da kler barna seg ut, ofte i litt skumle kostymer som spøkelser, skjeletter, troll og hekser, og går på dørene til folk for å tigge godterier. Ikke så ulikt den gamle norske tradisjonen med å gå julebukk.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Vi forventer at det går ut ca. 1.000 tonn Halloweengresskar ila oktober måned, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Halloweengresskaret kan bli veldig stort, men veier normalt omkring 5 kg. De er ikke først og fremst dyrket frem for å være mat, men det finnes allikevel mye godt å ta tak i, både kjøtt og kjerner er det vel verdt å ta vare på for å lage noe godt. Ristede gresskarkjerner smaket deilig som snack, i frokostblandingen eller i bakst.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Bruken av matgresskar er i ferd med å ta seg opp i Norge. Sorter som Butternut, Hokkaido og Grey har mer smak og egner seg svært godt å bake i ovnen. De har lavt innhold av både energi og fett, men høyt innhold av kostfiber, og er også en kilde til protein og kalium. På grunn av det tykke skallet kan hele, store gresskar lagres i månedsvis.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.