Forventer mange ulykker i fellesferien

bil ratt speedometer

Fellesferien er i gang, og Tryg Forsikring forventer mange trafikkulykker de nærmeste dagene. – Det er allerede kødannelser ut av mange byer, og vi har registrert en god del ulykker allerede, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Bare den første helga av fellesferien i fjor ble det meldt inn over 2600 bilskader til en erstatningsverdi på over 48 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge for hele forsikringsbransjen.

– Første fredag i fellesferien er en gjenganger i ulykkesstatistikken, mange har pakket feriebilen klar og setter avgårde allerede fra 12-tiden og utover. Det samme ser vi i år, og det er neppe dumt å utsette ferieutfarten til lørdag eller søndag. Med pandemi og norgesferie forventer vi mye trafikk på veiene i fellesferien, og trolig noe flere ulykker enn i et normalår, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Det er første uka i fellesferien som er verst i antall ulykker, viser tall for juli i fjor. Da ble det meldt inn nær 7000 trafikkulykker til en kostnad på over 137 millioner kroner. Deretter synker ulykkestallene for resten av fellesferien.

– Det er overraskende mange bulkeskader i juli, småkollisjoner på parkeringsplasser og kjøpesentre. Bare i juli i fjor var det over 5000 påkjørsler på parkert kjøretøy, og 3500 ryggeulykker. De aller fleste skjer i forbindelse med parkering på handlesteder, og er selvfølgelig kjedelig for de som blir rammet. Totalt ble det meldt inn vel 30.000 bilskader til forsikringsbransjen for hele juli i fjor, til en kostnad av over 618 millioner kroner, sier han.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Ser man på ulykkesstatistikken er det menn i alle aldre som dominerer bak rattet.

– For juli i fjor var det mer enn tre ganger så mange mannlige sjåfører som var innblandet i ulykker, som kvinner. Kan man velge er det en opplagt fordel om kvinnene overtar rattet. De er mindre ivrig på gasspedalen, kjører som oftest mykere, og er mer påpasselig med å lese trafikken riktig, sier Brandeggen som oppfordrer de som blir innblandet i en trafikkulykke å ta mobilbilder av ulykkesstedet og skadene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.