Grand Bodø skal bli kraftsenter for fotball spillerutvikling

fotball kunstgress

Norge er tilbake i verdenstoppen, og nå skal det ansettes 12 utviklingssjefer i toppklubber på kvinnesiden, og en av dem er i Grand Bodø.

Bakgrunnen er en felles erkjennelse fra Norges Fotballforbund og Toppfotball Kvinner om at det må etableres et bedre tilbud til de beste og mest ivrige talentene i og rundt 12 toppklubber på jentesiden – i første omgang. Fra før har NFF bevilget midler til en toppspillerutvikler per toppklubb.

– Dette er et helt nødvendig grep, og jeg er veldig glad for at NFF og TFK går sammen om denne satsingen. Vi må gi de beste og mest hardtsatsende jentene en treningshverdag som gjør at vi også i fremtiden kan konkurrere mot de beste internasjonalt både på klubb og landslag. Det er en enorm positivitet rundt kvinnefotballen om dagen, og landslagets prestasjoner har begeistret et helt folk. Vår jobb er å sørge for at vi utvikler spillere i topp internasjonal klasse også i årene som kommer, sier elitedirektør i NFF, Lise Klaveness.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Både Toppserieklubbene og 1. divisjonsklubbene har hatt mulighet til å søke om midler etter nærmere angitte kriterier. Det er bred enighet i toppklubbene på kvinnesiden om å kanalisere midlene inn mot 12 utviklingssjefstillinger. NFF og TFK går inn med henholdsvis 3,6 og 1,2 millioner i samarbeidsprosjektet – hvor naturlig nok også fotballkretsene vil bistå med sin kompetanse.

– Det er uhyre viktig å satse på talentutvikling for å opprettholde internasjonal konkurransekraft. Her har vi ikke vært gode nok. At vi nå går sammen med NFF om å sikre 12 gode utviklingsmiljøer rundt omkring i Norge, er utrolig gledelig. Det gjøres mye god jobb ute i klubbene, og ambisjonen på sikt er å etablere enda flere kraftsenter for jentefotballen. Men dette er en veldig god start. Jeg er overbevist om at en slik satsing i toppklubbmiljøene på kvinnesiden vil gi oss et løft, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.