Danmark har flest Michelin-stjerner i Norden

røkt laks

Mandag kveld ble de gjeve Michelin-stjernene delt ut i Musikkhuset i Aarhus. Til sammen er det nå 64 stjernerestauranter i Norden. 27 av dem er i Danmark med totalt 33 stjerner.

Da årets Michelin-stjerner ble delt ut til de beste nordiske restaurantene, var det foran en spent forsamling av toppkokker, restaurant- og matbransjen og turistnæringen. Å motta en Michelin-stjerne er ikke bare en stor anerkjennelse for restaurantene – det betyr også mye for tursimen. 

Les også:  Stor skadeøkning i fjor: Slik stenger du hytta etter påske

Det store antallet stjerner som Danmark fikk, understreker og styrker Danmarks posisjon som et land som er verdt å besøke for gastronomiske opplevelser. Med 33 stjerner totalt fordelt på 27 restauranterr viser Michelin Guiden at Danmark byr på kulinariske opplevelser både i storbyene og på den danske landsbygda.

I følge en analyse fra VisitDenmark er i dag nærmest hver tredje utenlandske turist i Danmark en såkalt mat- og gastroturist. De oppgir at matopplevelser, gastronomi, og at det å spise ute har høy eller avgjørende betydning for at de ferierer i Danmark.

Les også:  Tipsene for å lykkes med datingen: – Hold motet oppe og vær ærlig!

Janne Grønkjær Henriksen, Marketingdirektør i VisitDenmark, mener det har stor betydning at hele Danmark er representert i Michelin Nordic Guide 2019.

– Michelin-kokkene inspirerer til et høyt gastronomisk nivå som er med på å tiltrekke turister og sette lyset på lokalområdet og de andre matopplevelsene som en destinasjon har å by på. Bornholm er et godt eksempel på at matopplevelsene faktisk kan bli en del av destinationens DNA, sier Grønkjær Henriksen.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Sverige fikk 31 stjerner fordelt på 26 restauranter. Norge fikk 10 stjerner fordelt på syv restauranter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.