Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

skiskytterforbundet

Tidligere president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), Anders Besseberg, ble fredag dømt på en rekke alvorlige tiltalepunkter i Buskerud tingrett. 

Dommen ble anket av Besseberg på stedet. Selv om dommen dermed ikke er rettskraftig, er president Arne Horten i Norges Skiskytterforbund (NSSF) rystet over omfanget av det retten har presentert. 

Uavhengig av anken og den videre rettsprosessen sier han at flere av episodene Besseberg selv har erkjent i retten er uakseptable. 

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

– Vi tar sterk avstand fra det som har kommet fram gjennom rettssaken. Han har blant annet erkjent å ha mottatt gaver og blitt påspandert jaktturer, og det er ingen tvil om at dette er å anse som en fullstendig uholdbar praksis, sier Horten. 

Etterforskningen av Besseberg har pågått siden 2018. NSSF-presidenten har fulgt saken tett over en lengre periode, og er ærlig på at saken har vært belastende og krevende for hele skiskytterfamilien. 

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

– Selv om saken i all hovedsak handler om forhold i internasjonal skiskyting, har dette åpenbart vært en uheldig sak for skiskyttersporten. Ikke minst siden den har pågått i så mange år, sier Horten. 

Han har også forståelse for at prosessen har vært en påkjenning for Anders Besseberg og familien. 

– Denne saken har vært pågående og uavklart siden 2018, og vil etter alle solemerker pågå en stund til før den er endelig avgjort i rettsapparatet. Jeg kan godt forstå at det er en påkjenning, uavhengig av skyldspørsmålet. Anders Besseberg har utvilsomt sin del av æren for skiskytingens popularitet og vekst, nasjonalt og internasjonalt. Det bidraget skal han berømmes for. Samtidig vil denne saken naturligvis hefte tungt ved ettermælet hans, sier Horten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.