marius reikerås

LESERINNLEGG: Krenkelser satt i system i barnevernet

Åpent brev til Barne- og familiedepartementet ved avdelingsdirektør, Kai Agnar Finsens og seniorrådgiver, Anders Prydz Cameron. Av: Marius Reikerås, menneskerettsjurist. Det vises til deres brev til meg av 21 november 2021, deres... Les mer »
barnevernet

Barnevernet anmelder foreldre som legger ut sakene sine – Men ikke når de selv annonserer barna

Trondheim anmelder folk som utleverer barn i barnevernet på nett. «Sårbare» barn utleveres på internett, og Trondheim kommune har anmeldt flere slike forhold de siste årene. – Dette følges godt opp fra... Les mer »
Sumaya Jirde Ali

LESERINNLEGG: Rasisme meg her og rasisme meg der

En egentlig ikke-sak har den siste uken vært topp-sak i omtrent hele media-Norge. Alle som er noe av meningsbærere i Norge har en formening om saken. Saken har vært oppe i selveste... Les mer »
arbeiderpartiet

Varsler-skandale i Bodø: Ap-politiker skal ha blitt kalt «psykisk ustabil»

Ap-politikeren Thor Arne Angelsen i Bodø trosset eget parti, nå hevder han de svarte med å kalle han psykisk ustabil, opplyser NRK. Thor Arne Angelsen valgte å gå imot sitt eget parti... Les mer »
Riksrevisjonen

Riksrevisjonen: Barnevernet tar barn men mangler dokumentasjon!

I 2017 startet Barne- og familiedepartement arbeidet for å forbedre kompetansen i det kommunale barnevernet. – Vår nye undersøkelse viser lite forbedring når det kommer til dokumentasjon av barnevernets vurderinger og begrunnelser,... Les mer »
lobben emd

Tidenes barnevern-skandale: Lobben-saken blir Europa-historiens første doble EMD-sak!

Trude Lobben skapte overskrifter i aviser og hovedsaker på TV i Norge etter at kun knuste barnevernet i Norge og regjeringsadvokaten med seieren i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg 10. september... Les mer »
sametinget

LESERINNLEGG: For barnets skyld må det offentlige vite at barnet er samisk

Når et samisk barn kommer inn til avhør hos politiet, vet ikke politiet om barnets etnisitet dette med mindre de kan gjette seg frem til det gjennom å se på navn eller... Les mer »
protest opprør

LESERINNLEGG: Skal man ignorere politisk vold i et demokrati?

Åpent brev til Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Valgdirektoratet, Partiet Rødt og deler av media. Av: Reinert Skadsem, medlem og aktiv politiker i Demokratene. Jeg skriver dette brev nå i god tid foran neste... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Stortinget har sviktet Kari og Ola Nordmann

Det må alltid være Norges beste, nordmenn og norske interesser som skal være avgjørende for trygge og gode politiske beslutninger på stortinget og i regjeringen, men dette har dessverre sviktet totalt frem... Les mer »
fo

Full gjennomgang av svikt i barnevernet

Lørdag offentliggjorde regjeringen at de oppretter en egen undersøkelseskommisjon for barnevernet. – Gode nyheter, sier de ansattes fagforening. Etter flere alvorlige hendelser i barnevernet, varslet barneminister Kjersti Toppe en landsomfattende kommisjon for... Les mer »