lege

Disse koronareglene for arbeidstakere forlenges ut året

Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort, opplyser Simployer. Etter et møte mellom partene i arbeidslivet... Les mer »
dagligvarer

4 av 10 føler seg lurt av matmerking i butikker: – Regelverket må bli bedre

4 av 10 i en ny undersøkelse sier de føler seg lurt av merkingen som er på maten i butikken. – Regelverket her må bli tydeligere og bedre, sier lederen i Norges... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nytt utvalg skal se på tillatelser i havbruksnæringen

I statsråd fredag ble det oppnevnt et nytt utvalg som skal gå gjennom tillatelsessystemet i havbruksnæringen. Forskningsdirektør Linda Nøstbakken skal lede utvalget. Regjeringen la i juli frem havbruksstrategien «Et hav av muligheter».... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Dømt til tre år og ni måneder etter dødsfall på Sortland

En 41 år gammel mann er dømt til tre år og ni måneders fengsel for å ha forvoldt Stig Anders Johansens død på Sortland i 2018, ifølge NTB. Mannen ble først dømt... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Kirkens hatfest mot Israel et hinder for fred

Et av ytringsfrihetens goder er at vi til enhver tid kan holde oss orientert om hva våre fiender har fore. Det gjelder ikke bare ytre fiender, men også de interne og mindre synlige som... Les mer »
Riksrevisjonen

Stortinget har nå gitt formelt klarsignal til Riksrevisjonen

Riksrevisjonen har nå fått formelt klarsignal fra Stortingets presidentskap på at Riksrevisjonen kan gjennomføre etterlevelsesrevisjoner av Stortingets administrasjon. – Det er jeg fornøyd med, sier riksrevisor Per-Kristian Foss. Forrige uke ba Riksrevisjonen... Les mer »
havn skip

Nytt språkkrav for større skip

Samferdselsdepartementet har nå bedt Kystverket gjennomføre en høring om forslag til nytt språkkrav i sjøtrafikkforskriften. Forslaget innebærer et krav om at fartøy med bruttotonnasje på 500 bruttotonn eller mer skal kommunisere på... Les mer »
Jusshjelpa i Nord-Norge

Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til Bodø!

Den 6. og 7. oktober kommer Jusshjelpa i Nord-Norge på saksinntakstur til Bodø og Fauske! Jusshjelpa i Nord-Norge kommer til å være på Fauske kommunes administrasjonsbygg den 6. oktober klokken 16-18, og... Les mer »
tekna

Må sikre rettigheter på hjemmekontoret

Hjemmekontor er kommet for å bli, meldte NHO tidligere denne måneden. Nå oppfordrer Tekna-presidenten arbeidstakere til å sikre seg sine rettigheter også på hjemmekontoret. – Tekna støtter økt bruk av hjemmekontor også etter... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad må gå!

Alle mennesker kan gjøre feil, men dette var ikke en forglemmelse eller en feil. Dette var en bevist handling der også løgn inngår får å slippe å betale skatt til fellesskapet. Av... Les mer »