størrelse lengde

Måtte flytte godkjent garasje tre meter etter klage fra naboen

Et par fra Follo ble i Follo tingrett pålagt å flytte garasjen tre meter fordi garasjen var sjenerende for sine naboer i henhold til naboloven. Det kommer frem i en nylig publisert... Les mer »
fn

LESERINNLEGG: Norge sliter med folkeretten

I et innlegg i Stortinget i desember uttalte utenriksministeren blant annet at «Norge stemmer for resolusjoner i FN som er i tråd med norsk politikk og folkeretten.» Saken gjaldt et spørsmål om de mange Israel-kritiske resolusjonene... Les mer »
natt sentrum

Demokratene krever bompengestopp for å bremse Covid-19

Statsminister Erna Solberg kunngjorde nylig ytterligere begrensninger i bevegelsesfrihetene til nordmenn for å bremse koronasituasjonen. Men nå krever Demokratene bompengestopp for å bremse spredningen. – For Demokratene er det å fjerne bommene i... Les mer »
rettigheter

Holdt på å miste 10 måls eiendom til naboen

Endelig har Vidar Rueness fått tilbake sin 10 mål store eiendom på Borøya utenfor Sandvika i Bærum kommune i Indre Oslofjord. En to års kamp mot sin tidligere venn Anders Lunde endte... Les mer »
frykt redsel

LESERINNLEGG: Hurra for deg som fyller ditt år? 

Bursdagsfeiring er et gledelig høydepunkt for de aller fleste, men ingen selvfølge for et barn som ikke blir gitt tilstrekkelige forutsetninger for å leve et godt liv. 8. januar 2021 er det 30 år siden Norge skrev... Les mer »
bil ratt speedometer

Nå vil det svi å bli tatt for ulovlig mobilbruk i bilen

Fra 1. januar 2021 skyter bøtene for ulovlig bruk av mobil i været. – Det er ikke verdt å risikere 5000 kroner i bot og prikker i førerkortet på toppen av at... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Kompensasjonsordning for utgifter til innreisekarantene

Ordningen skal dekke deler av kostnadene for bedrifter som har dekket innreisekarantene for utenlandske arbeidstakere. Loven ble godkjent i statsråd fredag. – Vi vet at mange bedrifter har hatt store ekstra kostnader... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nye krav til åpenhet om lederlønn

Fra 1. januar 2021 får børsnoterte selskaper nye krav til informasjon og rapportering om lederlønninger og godtgjørelser. – Åpenhet om selskapers lederlønnspolitikk er viktig for aksjonærenes reelle innflytelse over lønnspolitikken og lønnsnivået... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Høring av hvordan ny gruppeinndeling i kystfisket skal gjennomføres

Stortinget har bestemt at kystflåten skal inndeles etter faktisk lengde, ikke hjemmelslengde. Målet er å gjøre kvotesystemet enklere og mer oversiktlig. – Dette er et viktig forenklingstiltak fordi vi nå får inndeling... Les mer »
høyttaler

Privatfest i Mosjøen stoppet av politiet grunnet smittevern

Politiet melder om at en privatfest i Mosjøen med 12 deltakere ble oppløst av politiet natt til søndag i 4-tiden grunnet smittevernreglene. Brudd på pålegg vil medføre anmeldelse, opplyser Nordland politidistrikt. Les mer »