pc

Medietilsynet: – EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet

Medietilsynet er opptatt av å verne ytringsfriheten og medienes uavhengighet når EU nå utformer nytt lovverk på det digitale området. EUs lovforslag om digitale tjenester (Digital Services Act) og digitale markeder (Digital... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Krav til helseattest for eldre bilførere også etter 1. august

27. mai vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, med virkning fra senest 1. august. Samferdselsminister Knut Arild Hareide har nå vurdert hvordan dette skal følges opp.... Les mer »
bolig fjord natur

Ny undersøkelse: Folk dropper å lese forsikringsvilkårene

Nordmenn bare skumleser eller gjemmer forsikringspapirene sine ulest i en skuff, viser ny undersøkelse. Færre enn én av fem – 18 prosent – svarer at de har lest tilnærmet alt av forsikringsvilkår... Les mer »
Iselin Nybø

Historisk frihandelsavtale med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø (V) reiser til London 8. og 9. juli for å undertegne den historiske frihandelsavtalen med Storbritannia. – Jeg gleder meg til å reise til London for å møte britiske... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Stort behov for flere verger i Nordland

Statsforvalteren i Nordland har et stort behov for verger i fylket. Det gjelder særlig for kommunene i Vesterålen, Vest-Lofoten, Salten unntatt Bodø, og kommunene Brønnøy, Hattfjelldal, Hemnes og Herøy. De fleste verger... Les mer »
fritidsbåt

Nå fjernes 10-knopsgrensen for båtførere under 16 år

Fra og med 1. juli fjernes 10-knopsgrensen for båtførere under 16 år. Frem til nå har ikke barn og ungdom under 16 år fått lov til føre båter med mer enn 10... Les mer »
forsøpling

Endelig blir engangsprodukter av plast forbudt

3. juli blir en rekke engangsprodukter av plast forbudt i Norge. – En milepæl for miljøet, for havet og for oss alle, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur. Siden 2017... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nå trer Polhavsavtalen i kraft

Avtale for å hindre uregulert fiske i den internasjonale delen av Polhavet, bedre kjent som Polhavsavtalen, ble underskrevet i oktober 2018. Nå har kyststatene Canada, Danmark, Grønland, Norge, Russland og USA, og... Les mer »
lade elbil

Ny regel: Nye bygg skal være ladeklare

Stadig flere velger å skaffe seg elbil. Nå får dette også innvirkning på reglene i TEK17 og dermed nye byggeprosjekter. Norge skal bli et lavutslippssamfunn innen 2050. Regjeringen har som mål at... Les mer »
anima

Europaparlamentet stemte mot å holde dyr i bur

Fredag stemte Europaparlamentet for et forbud mot å holde landbruksdyr i bur innen 2027 i hele den Europeiske Unionen, ved å vedta et Europeisk Borgerinitiativet (ECI) kalt “End the Cage Age”. Dermed... Les mer »