skiskytterforbundet

Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Tidligere president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), Anders Besseberg, ble fredag dømt på en rekke alvorlige tiltalepunkter i Buskerud tingrett.  Dommen ble anket av Besseberg på stedet. Selv om dommen dermed ikke... Les mer »
elden

Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Fosenaksjonistene er frifunnet i Oslo Tingrett –  Denne dommen markerer en viktig milepæl for forsamlings- og ytringsfriheten i Norge, sier advokatene Olaf Halvorsen Rønning og Anne Marie Gulichsen i Elden Advokatfirma. I en prinsipiell... Les mer »
bergans

Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

Nylig la Næringsminister Jan Christian Vestre frem regjeringens forslag til endringer i brukthandelloven i Bergans’ flaggskipbutikk i Oslo. Valget av sted var ikke tilfeldig. Bergans har sammen med flere andre handelsaktører vært en... Les mer »
Hans Anton Kristiansen

Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

Influenseren Hans Anton Kristiansen fra Fauske har blitt et nettfenomen med millioner av visninger på TikTok. Nå får advokaten Snorre Ottemo Nordby fra Bodø gjennomgå i en ny YouTube-video. Advokat Snorre Ottemo... Les mer »
læring lærer klasse

LESERINNLEGG: Er årsaken til elevdiktaturet lovendring eller mangel på lederskap?

Lektor Eric Winther fikk nylig en interessant kronikk publisert «Elevdiktaturet», der han skylder på en lovendring fra 2017 som årsaken til den nevnte uholdbare situasjonen vi har i norsk skole i dag.... Les mer »
sykehus operasjon

YS krever trygghet for alle som er pålagt øvelser

Regjeringen vil gi ansatte i kriminalomsorgen erstatning for skader under øvelse. Det er positivt, men YS krever trygghet for alle yrkesgrupper. Regjeringen fredag frem et lovforslag om å gi ansatte i kriminalomsorgen... Les mer »
elden

Idag starter rettssaken mot Fosen-demonstrantene

I dag starter rettssaken mot 18 Fosen-demonstranter i Oslo tingrett. De står tiltalt fordi de har nektet å godta straff i forbindelse med politiets inngrep mot demonstrasjonene. Advokat Olaf Halvorsen Rønning i... Les mer »
gunnar andreassen

Podcast: Hans fra Fauske går viralt på nett

Hans Anton Kristiansen fra Fauske lager videoer for TikTok og YouTube, enkelte av videoene har fått titusenvis av visninger, bare de siste 60 dagene har han fått 1,2 millioner visninger! Journalist og... Les mer »
frende

11 000 anmeldt for ruskjøring: – Nordmenns store skrekk

Hver eneste dag i 2023 ble 31 bilførere anmeldt for ruspåvirket kjøring. – Det er skrekkelig høye tall. Jeg tør ikke tenke på hvor mange som ikke blir tatt. Det sier Roger... Les mer »
bedrift lønn avtale

Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Både arbeidstaker og arbeidsgiver kan si opp et arbeidsforhold, men for arbeidsgivers vedkommende at det er et krav om saklig oppsigelse. Hva kan arbeidsgiver gjøre for å trygge at dette saklighetskravet er... Les mer »