Kripos etterforsker hyttebrann i Vesterålen

politi

Politiet fikk melding kl 04.30 om brann i en hytte utenfor Risøyhamn på Andøya i Vesterålen. En mann hadde klart å ta seg ut av den brennende hytten og fikk varslet naboen, som igjen varslet nødetatene.

Da nødetatene kom til stede som ligger noe utenfor allfarvei, var hytten brent ned. Det ble iverksatt søk både fra luften med helikopter og drone, i tillegg til mannskaper på bakken, men det er ikke gjort noen funn.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Det skal ha befunnet seg seks mennesker på hytten. Fem personer har status som savnet. Fire av de savnede er barn under 16 år.

– Dette er en svært tragisk hendelse. Vi frykter at de fem ikke har klart å ta seg ut av hytten, og at de kan være omkommet i brannen, foreller Per Erik Hagen, som er leder for politiet i Lofoten og Vesterålen.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Alle seks som befant seg på hytten er opprinnelig hjemmehørende i Vågan kommune i Lofoten.

– Kommunen er varslet og har etablert kriseteam. De ivaretar de pårørende etter beste evne. Dette er et lite lokalsamfunn og alle er preget av en slik forferdelig hendelse, sier Hagen.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Politiets har opprettet sak og iverksatt etterforskning, men det er ingenting som pr nå tilsier at det skal dreie seg om noe annet enn en tragisk ulykke, sier Hagen

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Politiet har bedt om og fått bistand fra Kripos i etterforskningen. Arbeidet på branntomten vil starte opp så snart den er tilstrekkelig kjølt ned, antakelig allerede i løpet av lørdagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.