steddy

Steddy er klar for Nord-Norge

Norges nye håndverkstjeneste, Steddy, lanseres i Lofoten, Vesterålen, Narvik, Bodø, Harstad og Tromsø. – Nord-Norge har en stor andel boliger bygget i etterkrigstiden med behov for oppgradering av ulik art. Det er... Les mer »
wc

Video av toaletter i skole i Vesterålen: – Synd at de skyldige ikke blir tatt

I dag ble det klart at politiet henlegger saken der videokameraer ble hengt opp på flere handikaptoaletter ved Hadsel videregående skole i Vesterålen. – Vi skulle selvsagt ha ønsket at saken ble... Les mer »
nav bodø

Kraftig økning i antall mottakere av arbeidsavklaringspenger i Nordland

Ved utgangen av september var det 6 703 personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette tilsvarer 4,5 prosent av befolkningen (18-66 år). Antall AAP-mottakere i Nordland har økt for tredje år... Les mer »
havila

Havila Kystruten til Eidsfjorden i Vesterålen: – Over all forventning

Havila Kystrutens historiske avstikkere til Eidsfjorden i Vesterålen har vært en kjempesuksess, med godt over 2200 lokalpassasjerer i løpet av de åtte seilasene. Etter initiativ fra kaptein Tom-Rune Einarsen og maskinsjef Per... Les mer »
nfk

Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir 5,8 millioner kroner til fysiske tiltak i Vågan, Bø, Lødingen og Narvik. Pengene går til gang- og sykkelvegprosjekter og til å sikre av og å lage trafikksikker... Les mer »
skred

Betydeleg skredfare i Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen over helga

Mandag er det varslet betydelig snøskredfare flere steder i Nordland. Det viser skredvarslingstenesten til Noregs Vassdrag- og energidirektorat varsam.no. Farevarselet gjelder for Salten, Svartisen, Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Det forventes hovudsaklig løssnøskred, men... Les mer »
lofotfiske

Skreien kom så sent i år at flere må permittere

Skreien kom så sent til Lofoten og Vesterålen i år at næringen begynner å bli bekymret og flere må permittere, opplyser NRK. Uvær og mindre innsig av skrei gjør at fiskerne halvveis... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Uvær i nord: To nye farevarsel

Uværet som har vært den siste uken gir seg ikke med det første. Nå sender Meteorologisk institutt ut to oransje farevarsel i nord for onsdag, ifølge NRK. – Vi venter svært kraftige... Les mer »
nfk

Må prioritere linjekapasitet i Lofoten og Vesterålen

– Mangel på overføringskapasitet i linjenettet i Lofoten/Vesterålen kan på sikt bli en alvorlig hemsko for næringsliv og befolkning. Nå må Statnett prioritere utbygging i dette området av fylket vårt, sier fungerende  fylkesrådsleder... Les mer »
lofoten

Bygger bærekraftig reiseliv i Vesterålen

Fylkesrådet bevilger èn million kroner for å bygge ut sanitærløsninger i Vesterålen, inkludert Lødingen. – Bakgrunnen er økningen av turister til Vesterålen, som overgår dagens mottaksapparat og mottaksstruktur, sier fylkesråd for næring... Les mer »