Bygger bærekraftig reiseliv i Vesterålen

lofoten

Fylkesrådet bevilger èn million kroner for å bygge ut sanitærløsninger i Vesterålen, inkludert Lødingen. – Bakgrunnen er økningen av turister til Vesterålen, som overgår dagens mottaksapparat og mottaksstruktur, sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland.

-Turisttrafikken i de omsøkte områdene, særlig da Vesterålen, har økt de siste årene. Eksisterende fasiliteter i området er pr. i dag ikke rigget for å handtere forventet mengde av besøkende.

I beslutningen om å gi tilskudd til dett formålet, har fylkesrådet lagt særlig vekt på at det er et samarbeidsprosjekt mellom flere kommuner, som sammen løser noen av de utfordringer som en stadig voksende besøksnæring gir.

Les også:  Vil ha turistskatt i Lofoten

Det er Reno-Vest og Visit Vesterålen, på oppdrag fra kommunene i Vesterålen og Lødingen, som siden 2019 med et prosjekt for å få på plass en god og varig sanitær- og avfallsløsning ved de største pressområdene.

-Ved å etablere servicebygg med gode sanitær- og avfallsløsninger kan vi i større grad styre turiststrømmen dit det er tilrettelagt. Det er også et viktig poeng å legge til rette for mindre konflikt mellom fastboende og turister, da mange i dag opplever å få problemet nærmest inn i egen hage.  På denne måten skal vi sikre en bærekraftig reisemålsutvikling, til glede både for fastboende og tilreisende, avslutter fylkesråd Haukland.

Les også:  MK Faxsen får over en halv million kroner i støtte fra Kulturminnefondet

I prosjektet som også tidligere har fått èn million i støtte fra fylkeskommunen skal det etableres sanitærløsninger på til sammen minimum 10 steder i Vesterålen og Lødingen. De utvalgte stedene er lokaliteter som enten har problemer som følge av økt turiststrøm, forventes å få problemer som følge av økt turiststrøm eller er steder vi ønsker å lede turistene til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.