Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

nrk

Noen av verdens største fotballstjerner samles i sommer for å kjempe om å bli best i Europa. All dramatikken fra fotball-EM i Tyskland får du på TV 2 og NRK.

Mange gleder seg til en etterlengtet sommer med et fotballmesterskap. Det blir fulle tribuner, fest i gatene og flere storoppgjør når den tyske stormakten inviterer til EM fra 14. juni til 14. juli.

24 nasjoner skal delta i mesterskapet. Disse er fordelt på seks grupper med fire lag i hver. Vertsnasjonen Tyskland åpner EM med kamp mot Skottland på Allianz Arena i München fredag 14. juni.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

De to beste i hver gruppe slår følge med de fire beste treerne til åttedelsfinalene. Deretter er det vinn eller forsvinn til den store finalen på Olympiastadion i Berlin søndag 14. juli.

– Et fotball-EM i hjertet av Europa, med massevis av tilreisende supportere som vil skape en enorm ramme rundt kampene, er noe vi gleder oss stort til å dele med seerne våre. De store fotballmesterskapene har fortsatt en magisk tiltrekningskraft og samler langt flere enn kjernepublikummet. Og interessen her hjemme er imponerende nok nærmest uavhengig av norsk deltagelse. Vi er ikke med på banen, men vi er definitivt med på festen, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, og legger til:

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

– Selv om TV 2 har en rekke godbiter på fotballmenyen gjennom hele året, fra Champions League og norsk fotball til La Liga og landskamper, så har mesterskapene en helt spesiell posisjon. Derfor kan jeg love en EM-satsing der vi skal gjøre vårt ytterste for å løfte fotballfesten til nye høyder. Fotball-EM i Tyskland? Det blir ikke bedre enn det.

– Vi gleder oss vanvittig til å sende sommerens store fotballfest. Vi i NRK skal formidle de store fellesopplevelsene, og i godt kompani-skap med TV 2 skal vi være lidenskapelig til stede på TV, radio og nett gjennom en hel måned. Det blir et utrolig spennende mesterskap med noen av verdens aller beste spillere i aksjon. Og fotball-EM er bare en del av en gedigen og travel sportssommer på NRK med Bislett Games, EM i friidrett, OL i Paris og Paralympics som andre høydepunkter. NRK vil være den store sportsleverandøren denne sommeren, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.