Regjeringen setter ned eiendomsskattesatsen til fire promille fra 2021: – Et skritt i riktig retning, mener Huseierne

huseierne

Regjeringen varslet i dag at eiendomsskattesatsen skal settes ned til fire promille fra 2021. – Dette er et skritt i riktig retning, sier Morten A. Meyer, generalsekretær i Huseierne.

Regjeringen følger opp Granavolden-erklæringen, og vil i statsbudsjettet som kommer i oktober foreslå at promillesatsen for eiendomsskatten senkes til fire promille fra 2021.

Dette kommer på toppen av en senkning fra syv til fem promille som kommer fra 2020.

– At regjeringen nå følger opp regjeringserklæringen er et nytt skritt i riktig retning, sier Morten A. Meyer, generalsekretær i Huseierne.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Men på vegne av landets boligeiere hadde vi ønsket at den urettferdige og usosiale eiendomsskatten ble avviklet helt, sier Morten A. Meyer, generalsekretær i Huseierne i en kommmentar.

Huseiernes analyse av eiendomsskattesatsene for 2019 viser at:

  • 60 kommuner har over 5 promille i eiendomsskatt – og må senke eiendomsskatten fra 2020 – i tillegg til å senke eiendomsskatten til fire promille i 2021.
  • 38 kommuner har i dag mellom fire og fem promille i eiendomsskattesats, og må senke satsen fra 2021.
Les også:  Nye kjøkken-trender hos Designa i Bodø

Huseiernes Morten A. Meyer er bekymret for at ikke kommunene følger opp regjeringens intensjoner.

Innbyggerne i de kommunen der eiendomsskattesatsen settes ned vil kunne oppleve at de må betale mer i eiendomsskatt, mener han:

– Dette kan skje gjennom at kommunene retakserer boligene eller fjerner eventuelle bunnfradrag, forteller Morten Andreas Meyer.

Meyer håper likevel at kommunene følger opp regjeringens intensjoner:

– En ny undersøkelse vi i Huseierne har gjort viser at mange kommuner i dag har eiendomsskatt, selv om de har frie inntekter som er over gjennomsnittet av norske kommuner. Derfor vil man kunne klare seg godt med lavere eiendomsskatt og bedre prioriteringer, mener Meyer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.