Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring

elsparkesykkel

Et sikkert vårtegn er at vi begynner å sykle mer. Mange har egen elsparkesykkel, men fremdeles er det få som har forsikret den.

– Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring, og i vinter har i tillegg en del sagt den opp, trolig for å spare penger. Men uten forsikring kan du bli gjeldsslave resten av livet, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

I fjor ble det innført forsikringsplikt for privateide elsparkesykler. Siden de ikke er registreringspliktige vet man ikke nøyaktig antall, men anslagene er på over en halv million. I november var kun rundt 70.000 av disse forsikret, og tallet har trolig ikke økt i vinter.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Det betyr at de fleste privateide elsparkesykler mangler påbudt ansvarsforsikring, noe som bekymrer oss. Uten forsikring risikerer du å måtte selv dekke alt hvis du forårsaker en personskade, eller det oppstår brann i forbindelse med lading. Det kan i verste fall ende med milliongjeld, og vi oppfordrer sterkt alle eiere til å tegne forsikring nå når sesongen starter. Det koster under en hundrings i måneden, sier han.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Undersøkelser Tryg gjorde i fjor viste at det er blant unge mellom 18 og 29 år at uvitenheten er størst. Over halvparten visste ikke om forsikringsplikten.

– Det er jo krise at de som bruker elsparkesykkel mest er de som bryr seg minst. Er du uheldig og skraper opp lakken på en bil kan jo det alene koste deg flere titalls tusen kroner. Forsikringen dekker i tillegg skader du selv kan bli påført, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.