nfk

10,5 mrd til veg, trafikksikkerhet og grønn transport i Nordland

I fylkesrådets forslag til Regional transportplan Nordland 2022 – 2033 (RTP), blir næringsveiene og gang- og sykkelveier prioritert. I tillegg skal det sikres mot ras og skred, ferjer skal elektrifiseres, og flere... Les mer »
elsparkesykkel

1 av 4 vil forby elsparkesykkel

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk svarer 23 prosent at det bør innføres forbud mot all bruk av elsparkesykkel i Norge. – Det er overraskende mange. 1 av... Les mer »
primula blomster

Millioner til grønn byutvikling i Bodø

I revidert nasjonalbudsjett legger regjerningen opp til at Bodø og Ålesund til sammen skal få 30 millioner til grønn byutvikling, opplyser Bodø kommune. – Jeg er veldig glad for at regjeringen har... Les mer »
Elsparkesykkel

Strengere regler for elsparkesykler gir færre skader

Med nye regler for elsparkesykler har antall skader gått betraktelig ned. – Dette viser at tiltakene har god effekt, sier skadeforebygger. – Nedgangen er gledelig, men det er fortsatt en utfordring med... Les mer »
Norges Triatlonforbund

Kristian Blummenfelt vant VM i Ironman!

Ikke var han først oppe fra svømmingen. Ikke var han først inn etter syklingen. Men, han knuste alle på løpingen, og ble med det verdensmester i Ironman! De siste 12 månedene har... Les mer »
sykkel

Ett av tre barn kjøres til skolen

Foreldre oppfordres til å la barna bruke beina på skoleveien. Likevel blir så mange som ett av tre barn kjørt til skolen. Nå går Trygg Trafikk, NAF og Syklistforeningen sammen for å... Les mer »
Elsparkesykkel

Ny undersøkelse: 5 av 10 vil forby elsparkesykkel på fortau

I en fersk spørreundersøkelse svarer 52 prosent at det bør innføres forbud mot å bruke elsparkesykkel på fortau. Høyest andel finner en i Oslo. – Dette er ett av forslagene til ytterligere... Les mer »
continental

Bruker dekk fra brukte plastflasker i Tour de France

I årets Tour de France vil alle følgebiler være utstyrt med dekk som er laget av resirkulerte plastflasker. Årets ritt starter i danske København den 1. juli.  Continental dekk er en av... Les mer »
bird

Ny teknologi til Bodø: Amerikanske romfartsingeniører står bak

Mikromobilitetsselskapet Bird har tatt helt ny batteriteknologi for elsparkesykler til Norge. Som eneste aktør er deres nye kjøretøy utstyrt med IP68-sertifiserte batterier. Det gir økt sikkerhet og lengre levetid for elsparkesyklene i... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Bypakke Bodø: Klart for fase 2

Regjeringen har i dag lagt fram forslag om Bypakke Bodø fase 2. – Dette er bra for Bodøfolk og for miljøet, og betyr at det vil bli enklere for flere å velge... Les mer »